Frequency festival @ St. Pölten, 15. – 17.08.

freqAustrijski Frequency jedan je od najdugovječnijih festivala u državi, a svakog ljeta slovi kao jedan od najboljih indie i alternative rock festivala u regiji. Lokacija i termin ostali su isti: gradić St. Pölten u blizini Beča od 15. do 17. kolovoza.

Glavna specifičnost festivala je njegov dvojni festivalski prostor: Daypark i Nightpark. Dvije velike otvorene pozornice i nekoliko manjih zatvorenih čine Daypark, dok se klupski program koji se odvija noću do ranih jutarnjih sati može pronaći u Nightparku.

Najveće ime ovogodišnjeg izdanja su zasigurno System Of A Down. Ponovno okupljeni Armenci zgrabili su šaku festivalskih datuma pa ih tako ovo ljeto možemo vidjeti i u Austriji. Glumci Jack Black i Kyle Gass pod imenom Tenacious D zabavit će sve ljubitelje comedy rocka, a germansku će publiku ponajviše zanimati legendarni pankeri Die Toten Hosen. U Dayparku još će nastupiti i Nick Cave And The Bad Seeds, Billy Talent, Franz Ferdinand, Flogging Molly, Emipre Of The Sun, Tricky, Crystal Castles, Bad Religion, Hurts, Skunk Anansie, The Gaslight Anthem, Fall Out Boy, James Blake, Jake Bugg, Pennywise, Awolnation i mnogi drugi.

Nightpark koji je redovito rezerviran za elektronski program ove će godine predvoditi britanci Chase & Status. Pridružit će im se dancehall alter-ego popularnog producenta Dipla – Major Lazer. Odlične setove možemo očekivati i od Dillona Francisa, Zeds Deada, Tige, Portera Robinsona, Alexa Metrica, a u live varijanti nastupiti će i Subfocus.

Ulaznice je moguće kupiti u sustavu Eventim. Za festivalsku ulaznicu potrebno je izdvojiti 142,50 Eura, a za VIP 221,40 Eura. Jednodnevne će biti dostupne neposredno pred festival ako se isti ne rasproda unaprijed.

Više informacija o festivalu možete dobiti na www.frequency.at

Ček dis aut