‘Novi dan’, singl i spot grupe The Lates

 

 

Lates1

Perspektivni sastav The Lates iz Beograda snimio spot za prvi zvanični singl “Novi dan”.

The Lates su kvintet koji čine pjevač Miloš Đordević, gitarista Jovan Mitrović, Nemanja Stanković koji svira bas gitaru, a za bubnjevima je indonežanin nastanjen u Beogradu Joshua Arjono.

Tekst za pjesmu “Novi dan” napisao je Miloš Đorđević, dok je muzika nastala kao plod kreacije Jovana Mitrovića.

Pjesma je nastala u toku ove godine i ubrzo smo odlučili da upravo “Novi dan” bude naš prvi singl, a nakon toga uslijedilo je snimanje spota kako bismo se i vizuelno približili publici. “Novi dan” govori o svakodnevnom životu djevojke koja ne može da izađe iz posla kojim se bavi. Svakog dana tu su drugi ljudi, nova lica, ali se njen život svodi na jednu stvar. Kroz razne načine pokušava da nađe smisao, da se osjeti živom, al ponovo dolaze jutra i sve kreće ispočetka.“ – upoznaje nas sa detaljima pjesme Miloš Đorđević, pjevač sastava The Lates i autor teksta.

Osnova The Lates pristupa je rock, ali ovakvu definiciju ne treba doslovno shvatiti, jer njihov rock predstavlja “rastezljiv” pojam, pri čemu se kroz pjesme promiču i razni drugi elementi, od alter varijacija, prego garage, pa i grunge tendencija. Ipak, jasan i odlučan stav i pristup muzici koju interpretiraju, definira ih kao grupu koja ima postavljen cilj i njemu svom silinom teži.

http://www.facebook.com/bandlates

Ček dis aut