Urban &4 – premijerno pogledajte trailer novog spota

Urban & 4 uskoro će premijerno predstaviti svoj novi glazbeni spot, za pjesmu “Ne brini”.

Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa«. U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen – Damir Urban igra i jednu od uloga, pa je ova suradnja višestruka, uz navedenu pjesmu – za koju je spot radio upravo redatelj Vukčević.

RAdi se o Urbanovoj obradi pjesme »Ne brini« koju u originalu izvodi beogradski sastav »U škripcu«, a koja je nastala u autorstvu frontmena i klavijaturista ove kultne beogradske grupe Zorana Vulovića Vuleta. Pjesmu je u originalu, iz osamdesetih, otpjevao jedan od najboljih crnogorskih vokala Aleksandar Tabaš, koji je u to vrijeme bio dio ovog beogradskog sastava. Osobenost Tabaševa vokala i snažna melankoličnost njegove izvedbe, uz glazbu i tekst Vulovića – ostala je trajna autentičnost i vrlina ove pjesme, u originalu. Kako pjesma zvuči u originalu, možete čuti OVDJE, a kako ju je za potrebe prvog songa filma interpretirao glumac Momčilo Otašević – možete čuti/vidjeti OVDJE.

U filmu »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa« uloge tumači već spomenuti Goran Bogdan, najpoznatiji po ulogama u filmovima »Sonja i bik« i »Svećenikova djeca«,ali i Emir Hadžihafizbegović, Momčilo Otašević, Ana Sofrenović, Branimir Popović, Petar Božović, Nebojša Glogovac, Branka Stanić i drugi. Kao posebni gost uz Damira Urbana pojavljuje se i crnogorski pjevač Nenad Kneževic Knez. Film je nastao po motivima drame »Instant«, poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.

Ček dis aut