Sevdah i panonika Zrinke Posavec u Lisinskom

Zrinka PosavecU četvrtak, 4. veljače, s početkom u 20 h, u maloj dvorani zagrebačkog Vatroslava Lisinskog, Zrinka Posavec i njezn sastav vrhunskih hrvatskih džezista predstavit će se repertoarom starogradskih pjesama i sevdalinki, u aranžmanu Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela.

Zrinka Posavec i njezini glazbenici, vele „mijenjaju boje etno glazbe“, a svojim načinom muziciranja iskazuju poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije i sevdah. U proteklih godinu dana, tijekom kojih su održali dvadesetak koncerata širom lijepe naše, muzikalno društvo izgradilo je energičan, osjećajan i pitak pristup interpretaciji dobro znanih tradicionalnih i pjesama s potpisom. U pripremi je, spomenimo, i dugosvirajući album, imenom „Pantomima“.

Na koncertnom reperoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u osuvremenjenim izvedbama u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk, kao što su „S one strane Plive“, „Na te mislim“, „O jesenske duge noći“, „Sejdefu majka buđaše“, „Moj dilbere“ i druge.

Uz Zrinku Posavec i sastav koji čine bračist Filip Novosel, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i udaraljkaš Borna Šercar nastupit će i posebna gošća, Zrinkina sestra, pjevačica pop grupe Detour Maja Posavec.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.