SIMPLY RED: ”Farewell – Live In Concert At Sydney Opera”

simply-red

Simply Red su do sada postigli gotovo sve što se u pop glazbi postići može. Njihove pjesme su prepoznate u cijelom svijetu, što nije ni čudno obzirom da je bend ”proizveo” 30-40 hitova i prodao preko 50 milijuna albuma.

Mick Hucknall i Simply Red odradili su veličanstven koncert u prosincu prošle godine u londonskoj O2 Areni koji se uživo prenosio u kinima diljem svijeta.

16. svibnja biti će objavljen – ”Farewell – Live In Concert At Sydney Opera house” – prigodni live dokument još jednog fantastičnog koncerta u australskom Sydneyju koji će biti dostupan kao CD/DVD, DVD i Blu-Ray i koji će zasigurno zagospodariti privatnim kolekcijama brojnih fanova, poglavito stoga što DVD i Blu-Ray sadrži i ekskluzivni intervju s Mickom Hucknallom.

S impresivnom scenografijom opere u Sydneyju, Simply Red su otvorili ovaj koncert 13.studenog 2010 u odličnoj formi. Uz pratnju Iana Kirkhama na klavijaturana i saksofonu, Kenji Suzukija na gitari, Dave Claytona na klavijaturama, Pete Lewinsona na bubnjevima, Steve Lewinsona na basu i Kevina Robinsona na trubi i flauti, Mick je maestralno otpjevao repertoar najvećih hitova i evergreena iz cijele karijere koja obuhvaća 10 studijskih albuma, od ”Money Too Tight (To Mention)” s kojom su 1985. započeli karijeru, do ”Holding Back The Years”, ”It’s Only Love”, ”Something Got Me Started”, ”For Your Babies”, ”Fairground”, ”You Make Me Feel Brand New”, ne ostavljajući fanovima niti jednu želju ne ispunjenu. Koncert uključuje i veličanstvene obrade ”Heaven” od Talking Headsa i  soul klasik   ”If You Don’t Know Me By Now”.

U svojoj 25-godišnjoj karijeri Simply Red su odsvirali preko 1100 koncerata pred više od 11 milijuna ljudi. Osvojili su 3 Brit Awards nagrade, Ivor Nowello nagradu, MOBO Special Achievement nagradu i World Music nagradu.

2010. godine u Njemačkoj im je dodijeljeno priznanje Golden Kamera za životno djelo. U ime benda primio ju je Mick Hucknall, glas i nezamjenjiva zvijezda benda.

”Farewell – Live In Concert At Sydney Opera” savršeni je podsjetnik nevjerojatnog pjevačkog i kantautorskog talenta Micka Hucknalla i šansa da pogledate live nastup zbog kojega Simply Red toliko vole obožavatelji širom svijeta.