Sleepy man kao glavne zvijezde ovogodišnjeg Omiš Guitar Festa

I ovu, 18. godinu za redom, Omiš će postati gitaristički centar svijeta. Preko 200 ponajboljih svjetskih gitarista iskazivati će svoje vještine u 19. do 22. travnja u gradu na ušću Cetine.

Do sada najveći nagradni fond, te bogati koncertni i popratni program je očigledno pobudio neviđen interes gitarista iz cijelog svijeta.  Tijekom festivala će se održati mnogobrojni koncerti, predavanja, radionice, natjecanja, izložbe gitara i prateće opreme te zasigurno sjajna zabava za sve ljubitelje gitare.

I ove godine odabran je vrhunski glazbeni sadržaj uz svjetsku klasu izvođača. Prvu večer festivala, 19. travnja, otvaraju prošlogodišnji pobjednici Mia & Joe te ponajbolji akustični i električni gitaristi, a večer potom za ljubitelje jazza nastupa također pobjednik OGF, Francesco Scelzo, sjajni talijanski gitarist peruanskog podrijetla koji promovira svoj drugi nosač zvuka jazz izričaja na klasičnoj gitari. Treću večer uz ponajboljih 5 klasičnih gitarista se promovira i domaće stvaralaštvo – 3 mikrofantazije omiškog skladatelja i gitariste Vlade Brzovića.

Posljednji dan je rezerviran za američku bluegrass atrakciju – Sleepy man. Iz New Jerseya stiže skupina od 5 momaka ovjenčana mnogobrojnim nagradama, preko 100 000 fanova, nastupima u najvećim dvoranama, David Leterman show-u te preko 50 milijuna pregleda na YouTube-u i to prvi put u Europi – na Omiš Guitar Festu. Poslije njih zaprašit će i splitski blueseri In Roots.

Osim službenog programa od ove godine koncertna zabava je premještena i u gradske ugostiteljske objekte gdje će se odvijati bogati koncertni program na radost omišana i njihovih gostiju.