Stiže li nagodinu novi Mastodon ?

Brent Hinds je u punom pogonu. Osim što su jučer na svojoj službenoj Facebook stranici obznanili da snimaju pjesmu za novi nastavak dugometražnog crtića Monster’s Inc. (Monsters University), Mastodon nas možda i iznenadi nasljednikom svog posljednjeg albuma The Hunter (2011.). U intervjuu za MTVhive, Brent Hinds otkrioo je da je stvorio materijala za tri stvari za koje nije odlučio da li bi mogle biti objedinjene u jednu gigantsku. Novi zvuk je opisao kao „puno toga u G-molu, puno sviranja sa slideom u Jimmy Page stilu te sklonost pomalo Radioheadskoj, jezivoj i misterioznoj atmosferi zvuka“ no napomenuo je da unatoč mogućnosti da Mastodon uđe u studio već u siječnju, smatra da bi mogli odraditi još jednu godinu turneje s posljednjim albumom jer nije u njihovom stilu ulaziti u studio godinu za godinom.

Hinds je trenutno na turneji sa svojim „pomaknutim“ projektom West End Motel (Hinds, Tom Cheshire, Mike Shina, Ben Thrower, Stiff Penalty i Will Raines), koji je prije nešto više od mjesec dana objavio  album Only Time Can Tell. Ukoliko ste propustili prvi singl Burn It Down, možete ga provjeriti u linku ispod.

Mastodonov basist Troy Sanders također se sprema za odlazak u studio sa (za sada neimenovanom) supergrupom u društvu Max Cavalere i Grega Puciata tako da se postavlja pitanje da li bi zaista Mastodon i stigao na red. Nadajmo se, nadajmo. Dotle se možete zabaviti gledajući Mastodon u urnebesnoj verziji s njihovog ranijeg izleta u animirane vode (“Cut You With A Linoleum Knife” iz  Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters).  Eto, kažu da djeca odvaljuju na distorzirane gitare.