Svinjsko Korito – “Otomansko carstvo”

Svinjsko Korito, autorski bend, tvorac hitova „Vlado djanki“ i „Karijera u škveru“ čije stihove pamte sad već brojne generacije mladih Lošinjana, početkom travnja najavio je novi album pod imenom “Colpo del drago“, a mi vam danas predstavljamo spot za njihovu najnoviju pjesmu „Otomansko carstvo“.

Na novom albumu naći će se dvadest autorskih naslova za koje Svinjsko Korito planira objaviti i videospotove. Po jedan video biti će objavljen svakih 7-10 dana, a sve uratke bend snima u vlastitoj produkciji te, kako sami kažu – planiraju mnoga iznenađenja. Prvi video je objavljen 1.travnja za naslovnu pjesmu „Colpo del drago“, a ovih dana objavljen je video za pjesmu „Otomansko carstvo“ na kojoj je trubu odsvirao gost Krešo Kunda iz benda Krešo i kisele kiše.

Osnovan još davne 1997., bend nakon stanke u periodu od nekoliko godina (2001. do 2008.), ponovno se okuplja u originalnoj postavi no, nakon izmjena ljudstva zbog krize, rotiraju se na instrumentima i postaju trio od 2012. godine. Krajem 2014. objavili su album naziva “Zlatni čvarak” nakon čega slijedi niz koncerata, a 2016. planira se objava novog albuma “Colpo Del Drago” u vlastitoj produkciji Veselinton.

Članovi:
Debeli Šef – gitara, bas, glas
Drug Nitko – gitara, bas, glas
Hans – bubnjevi, glas