The Final Frontier

clip_image001Ponedjeljak 16. kolovoz datum  je  izlaska dugoočekivanog novog studijskog  albuma IRON MAIDEN-a THE FINAL FRONTIER .  Otkrivena je i naslovnica albuma  koju je  ilustrirao  Melvyn Grant. Kako bi obilježili ovu prigodu, bend je  svim fanovima omogućio  BESPLATNI digitalni  mp3  download pjesme ‘EL DORADO’, jedne od pjesama sa novoga albuma, i to preko njihove internet stranice www.ironmaiden.com.

Pjevač Bruce Dickinson kaže: “ ‘El Dorado’  najavljuje nadolazeći  album. Pošto će ona biti uključena u set pjesama na našoj Final Frontier svjetskoj turneji (koja počinje u Dalasu 9. lipnja), željeli smo zahvaliti našim fanovima i uvesti ih u Final Frontier raspoloženje na način da im poklonimo ovu pjesmu prije turneje i prije izlaska albuma.”

Bend se   početkom 2010 u Compass Point studiju u Nassau  ,  ponovno udružio  sa svojim dugogodišnjim producentom  Kevinom “Caveman” Shirleyem , kako bi snimio album te je potom preselio u LA za završno snimanje i miksanje albuma. Compass Point Studio je već otprije dobro poznat bendu s obzirom da su tamo također snimljeni i albumi Piece Of Mind (’83), Powerslave (’84) i Somewhere In Time (’86).

Bruce dodaje: “Studio je imao istu vibru i ostao je točno onakav kakav je bio i 1983. , apsolutno se ništa nije promijenilo! Čak i potrgani prekidač u kutu….isti tepih…..sve….zapravo je bilo pomalo zastrašujuće. No, mi smo se osjećali jako opušteno u tako poznatom okruženju i mislim da se to može i osjetiti u glazbi i atmosferi cijeloga albuma.”

Final Frontier biti  će  15- ti studijski  album   Maidena , čime  oni  drže zadivljujući prosjek od stvaranja novog albuma svake dvije godine kroz svih 30 godina i ukupno preko 80 milijuna prodanih albuma u tom razdoblju.

Final Frontier svjetska turneja koja počinje u Dalasu 9. lipnja  donosi  25 nastupa u velikim gradovima diljem SAD-a i Kanade na kojima se predviđa  posjet od preko 350,000 fanova. Nakon toga slijedi Europa  s početkom u Dublinu 30. srpnja i to sa nekoliko izabranih festivala i stadiona.

Basist i osnivač Steve Harris kaže: “Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove turneje. Mislim da će se fanovima izuzetno svidjeti nova pozornica i rasvjeta, te ćemo također kretati sa jednom od novih pjesama sa albuma ‘El Dorado’. Naši teksaški fanovi biti će prvi ikada koji će album čuti uživo tako da će biti jako zanimljivo vidjeti njihovu reakciju! Eddie se pomalo promijenio za ovu turneju i vjerovatno je najžešći od svih nas. Ne smijem otkriti puno toga o njemu jer ne želim pokvariti iznenađenje, no garantiram da će vas na smrt preplašiti!”