‘The Marshmallow Notebooks’ by The Marshmallow Notebooks

Matija Habijanec, nekoć poznat kao Marshmallow (i kao frontman benda Marshmallows), a početkom 2013. rebrandiran u The Marshmallow Notebooks, upravo je objavio prvi od dva nova albuma najavljena za ovu godinu.

Album je snimio Hrvoje Nikšić u svom Kramasonik studiju 2012. i 2013., masterirao ga je Andy Jackson, proslavljeni inženjer koji je već tridesetak godina zadužen za zvuk grupe Pink Floyd i koji je u svojoj bogatoj karijeri bio dvaput nominiran za nagradu Grammy, Matija ga je napisao, odsvirao, otpjevao i “producirao”, miksali su ga Nikšo i Matija, a osim Nikše koji je na nekoliko pjesama odsvirao Hammond orgulje i melotron, a na jednoj čak i otpjevao back vokale, na albumu gostuju i Vlado Brljak (The Moody Brooders, ex-Jennifer’s Band) koji je odsvirao bubnjeve na čak sedam pjesama, Vatroslav Miloš (Benchwarmers, ex-Casual Elvis) i Marin Juranić (John & Lennon) koji su otpjevali neke back vokale, Marin je na jednoj pjesmi odsvirao akustičnu gitaru, Oliver Kovač (ex-Vivian Girls, ex-Rakova Djeca) na istoj toj pjesmi (upravo “Advice”) bas, Matko Botić (My Buddy Moose, Vex and the Voxtones) na jednoj drugoj pjesmi mandolinu, a Nina Bertović (Kobok) na jednoj potpuno trećoj pjesmi harmoniku.

Album se može, a i ne mora, besplatno skinuti s bandcampa (može se, naravno, i besplatno preslušati), ali i sa službenog The Marshmallow Notebooks websitea: http://themarshmallownotebooks.com/.