The Rolling Stones uz novi album objavljuju i kronike prvih dana slave

Veterani rocka, legendarni The Rolling Stones, navodno su nedavno obnovili ugovor sa svojom izdavačkom kućom Universal, a frontman Sir Mick Jagger i gitarist Keith Richards su posljednje vrijeme provodili u londonskom i njujorškom studiju radeći na novom materijalu. 

Prema navodima stranih medija, nasljednik albuma “A Bigger Bang” iz 2005. trebao bi ugledati svjetlo dana sljedeće godine, dok bi kao božićni poklon fanovi mogli dobiti live kompilaciju.

Uz novi album, The Rolling Stones će objaviti i retrospektivnu kroniku, knjigu naslova The Rolling Stones: On Air in the Sixties – TV and Radio History As It Happenedkoja se bavi njihovim javnim istupanjima u prvim danima slave britanskog benda. Knjiga će biti objavljena u rujnu preko izdavačke kuće Penguin Random House, a započinje pismom Briana Jonesa napisanog u siječnju 1963. u kojem moli BBC za audiciju za “the Rollin’ Stones Rhythm and Blues Band”. Kniga se nastavlja intervjuima, fotografijama i dokumentima iz ere ’60-ih, a uz nju dolazi i DVD sa do sada neobjavljenim snimkama benda ispred i iza kamera.

The Rolling Stonesi krajem ljeta započinju svoju europsku turneju, a kraj njezinog drugog dijela trebao bi koincidirati s objavom novog albuma u 2018.