“Ti si nam u mislima” – koncert posvećen kralju funka, Dini Dvorniku

Prije 3 godine Metropolis klub pucao je po šavovima u funky ritmovima zahvljujući  ludoj atmosferi  koju je napravila ekipa banda Official Tribute To Dino Dvornik. Večer za pamćenje ostala je svim posjetiteljima u mislima, stoga je ekipa novozagrebačkog kluba Metropolis odlučila vratiti čarobni funky doživljaj, ali ovoga puta u proširenom izdanju.

Saksofonist benda Tribute to Dino Dvornik i član Prljavog Kazališta, Ivica Premelč, povodom ovog koncerta u Metropolis klubu izjavio je:

Drago nam je da smo ponovo u Metropolisu tamo gdje je sve i počelo te zahvaljujemo event manageru Roku Staniću na pozivu na veliki koncert uz prošireno izdanje banda Tribute Dino Dvornik. Nadamo se da će to ponovo biti jedna odskočna daska za dalje i da ćemo još jednom pokazati koliko cijenimo rad te osobnost našeg Dine Dvornika. Zato mu 8.travnja posvećujemo koncert. Očekujemo vas u velikom broju u Metropolisu i spremamo nekolicinu malih iznenađenja koje sada nećemo otkriti.

Tako će se bandu Tribute to Dino Dvornik 8. travnja na pozornici pridružiti i neka estradna imena koja su sa „kraljem funka“ otpjevala duete: Ivana Banfić, Željko Banić Bane, i drugi…

Grupu Tribute to Dino Dvornik čine glazbenici koji su intenzivno sudjelovali na koncertima i studijskim projektima prerano preminulog pjevača. Bubnjar Damir Šomen svirao je s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa te s njima snimio i kultni album “Live in Munchen”, zajedno s klavijaturistom Gojkom Tomljanovićem koji je inače dugogodišnji član pratećeg benda Josipe Lisac i grupe The Bastardz. Na gitari je Zoran Jager Jex – gitarist i osnivač kultne grupe The Bastardz, a basist Alen Svetopetrić glavni je član nekadašnje grupe Protokol. Iza druge klavijature krije se Jurica Leikauff, desetogodišnji član posljednjeg Dininog benda 4Funk i član Prljavog Kazališta te Ivica Premelč, saksofonist Prljavog Kazališta te glavni član Dino Dvornik Tribute benda. Vokal Nikola Marjanović iz nekadašnje grupe Sane koja se može pohvaliti odličnim obradama nekih Dininih pjesama ujedno je i bivši frontmen grupe Radio Luksemburg.

Na koncertu će biti izvedeni svi najveći hitovi hrvatskog kralja funka, uključujući i one sa zadnjeg albuma. Autentičan, svoj, za mnoge kralj funka ni dan danas nije prežaljen, a njegovi zarazni ritmovi odzvanjaju u srcima mnogih njegovih sljedbenika i prenose se s generacije na generaciju. „Ćaća funka“ kako ga zovu u rodnom Splitu u samom početku krenuo je u ozbiljnije glazbene vode. Kako ga nije zanimala klasična glazba, okrenuo se funku. Snimio je prvu funk ploču i sa pjesmom “Tebi pripadam” kao debitant osvojio  nagradu stručnog žirija za najbolju skladbu. Zahvaljujući njegovoj energičnosti publika je s velikim zanimanjem prihvatila i niz novih hitova poput “Manijak”, ” Ti si mi u mislima”; “Ja bih preživio” , ” Ljubav se zove imenom tvojim”, ” Zašto praviš slona od mene” te mnogih drugih od kojih su pjesma ” Afrika” “albumi ‘Enfant terrible”, i “Vidi ove pisme” nagrađeni Porinima. I dan danas Dino Dvornik u svim sferama glazbene scene spominje se kao jedan od najvećih umjetnika i kao uzor mnogim glazbenicima.

Kako  se na zadnjem velikom happeningu tražila karta više i čekalo se u redu, osigurajte svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kn  na vrijeme na prodajnim mjestima sustava Eventim.

Ulaznice za ovaj jedinstveni koncert nabavite u sustavu Eventim – www.eventim.hr ( Tisak, Tisak Media ) i u klubu Metropolis  (svakim danom 09:00h – 02:00h) po cijeni 25 kn te na dan koncerta po cijeni od 3.