Toleranca

Dva tjedna prije izlaska poznati su detalji oko novog Gibonnijevog albuma, koji je nesumnjivo jedno od najiščekivanijih izdanja ove godine.

Novi album zvat će se ‘Toleranca’, a pojavit će se u prodaji već 04. Ožujka u standardnom CD izdanju, a od 08. Ožujka u prodaji će biti i limitirana verzija albuma, koja uz CD donosi i bonus dvd sa ekskluzivnim video materijalima, među kojima je i razgovor o nastanku pjesama novog albuma koji je s Gibom vodio glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

‘Toleranca’ je snimana u različitim studijima, od Zagreba i Splita, do Caira, New Yorka i Adelaida, a završni miks Gibonni i producent Nikša Bratoš napravili su u Real World Box studiju Petera Gabriela.

Album je najavljen singlom ‘Žeđam’ početkom prosinca, koji je do danas osvojio same vrhove domaćih top lista, uključujući rekordnih 6 uzastopnih tjedana na #1 Nacionalne top liste svih centara Hrvatskog radija koja se emitira utorkom u sklopu emisije Turki party. Također, ‘Žeđam’ je tjednima i #1 airplay liste Otvorenog radija, koji će već od idućeg tjedna premijerno emitirati pjesme sa ‘Tolerance’. Nakon izlaska albuma, u Travnju će uslijediti i velika koncertna turneja koja će obuhvatiti šest gradova.