United Bands vs. Crowd traži novi bend!

Najzanimljivi i najpoduzetniji projekt  hrvatske alternativne/metal scene – United Bands vs Crowd ponudio je poziciju za novi bend. Slobodno mjesto otvorilo se odlaskom UBvC članova Inside my Casket, koji nisu željeli komentirati razloge svog odlaska napomenuvši da se radi o razlozima unutar benda.

Od danas, narednih mjesec dana UbvC prihvaća prijave bendova željnih da sudjeluju u ovom hvalevrijednom i kreativnom projektu, a jedini uvijet koji postavljaju jest taj da – bend mora biti iz Zagreba.

Od bendova se traži da na (isključivo) adresu united.bands.vs.crowd@gmail.com pošalju slijedeće:

1. Biografija benda –  poslati najkasnije do 21.12.2012. (s navedenom godinom osnutka benda, članovima, muzičkom opremom, izdanim snimkama i kontakt informacijama).

2. Snimljeni materijal – najmanje tri studijske simke u MP3 formatu.

Odabir bendova će se vršiti do 01.01.2013. od strane članova UBvC-a, te će 3 benda koja uđu u uži krug biti kontaktirani s daljnjim informacijama.

Ovaj projekt iznjedrio je početkom prošle godine kao ideja šest snalažljivih, složnih i kreativnih mladih bendova (Decomposing Entity, Stribog, Inside My Casket, Polarity Of Life, Godlike i Bravement!) koji su odlučili financijski se udružiti, poduzeti nešto posve novo i napraviti putujući mini metal festival nastupajući na pozornicama hrvatskih i inozemnih klubova.

Ono što je zanimljivo jest sama osnova projekta koji unajmljivanjem klubova želi stvoriti bendovima priliku da nastupaju u određenim gradovima gdje je inače teško dobiti priliku za nastup, dati publici priliku da čuju bendove i sebi (bendovima) dati priliku da se promoviraju diljem Hrvatske i šire. Bez ikakvih sponzora, početni kapital stigao je ravno iz džepa članova benda, iznajmljujući autobus sa sobom donose cijelu svoju opremu, a od organizatora ili vlasnika kluba jedino zahtijevaju da im se priušti njihov razglas, odgovarajuća oprema za razglas i osvijetljenje. Priliku da nastupaju s njima mogu dobiti i lokalni bendovi iz grada u kojem se održava nastup, a uvijek ih vjerno prate i brojni fanovi bendova za koje se sada već rađa potreba organizirati minimalno jedan dodatni autobus.

http://www.endemiczine.com/media/images/2012/12/3c68f03fe90ce24a5317983d8aa7c343_50bf54285941b.jpgPrvi nastup zagrebačke su grupe održale u Splitu, i danas nakon desetak gradova (uključujući nedavno i Sarajevo) nastavljaju s drugom sezonom svirki. Što se tiče rasporeda zasad su dogovorena dva koncerta, jedan u Sloveniji (Škofija Loka, 02.veljače 2013.) i onaj bliži nama unutar granica – 15.prosinca u kutinskom kultnom domu alternativne glazbe Baraka, gdje će ih podržati i lokalni ekiparci Gregzeye.

Cijena ulaznice na vratima je 30 kuna, a kao i uvijek organizira se autobusni prijevoz s polaskom iz Zagreba. Za rezerviranje sjedala u autobusu potrebno se prijaviti na e-mail: united.bands.vs.crowd@gmail.com ili na Facebook profil. Cijena ovog paketa također podrazumijeva upad na koncert i sve skupa iznosi 70 kuna.

Vrata se otvaraju u 20:00 sati, dok prvi bend počinje u 21:00 sati.