Uživajte u novoobjavljenoj snimci koncerta PJ Harvey

Za PJ Harvey se već mjesecima nije čulo. Nakon objave njezinog posljednjeg, osmog po redu, albuma “Let’s England Shake” u veljači 2011., pjevačica je odradila vrlo uspješnu turneju svijetom i potom je zavladalo zatišje u njezinoj karijeri.

Posljednji nastupi odrađeni su u Australiji početkom prošle godine i upravo su oni ključni za iznenađenje koje je priredila fanovima. Jedan od njezinih nastupa (Sydney Theatre, 19.siječnja2012.) bio je dostupan za live stream i sada godinu dana kasnije, pjevačica ga je objavila na svom službenom YouTube profilu u cijelosti. Ne morate ni sumnjati da ga vrijedi pogledati. Samo uživajte u linku iznad teksta.

PJ kaže da je njezin posljednji album produkt stotina komadića raznih zapisa i kompletnih pjesama i snimaka, te je komentirala proces njegovog nastanka riječima: “Vjerojatno sam više pod utjecajem filmaša i slikara nego što sam pod utjecajem drugih kompozitora i pjesnika.” Tada je otkrila da ima nekoliko ideja za svoj novi album, ali da bi moglo potrajati i do 10 godina prije nego što ga objavi. Dakle, uživajte u novom materijalu, jer tko zna kada će slijedeći.

Setlista koncerta:

Let England Shake
The Words That Maketh Murder
All and Everyone
The Guns Called Me Back Again
Written on the Forehead
In the Dark Places
The Devil
Dear Darkness
The Glorious Land
The Last Living Rose
England
Pocket Knife
Bitter Branches
On Battleship Hill
Down by the Water
C’mon Billy
Hanging in the Wire
The Colour of the Earth

(encore):
The Piano
Angelene
Silence