VIDEO: Tomislav Goluban feat. Zdenka Kovačiček – Oči moje očice

Nakon što su krajem prošle godine Tomislav Goluban i Zdenka Kovačiček nagrađeni s Mega Muzika Fender, nagradom za najbolju glazbenu suradnju koja je ostvarena u pjesmi „Oči moje očice“, napravljen je i video spot.

U autentičnom prostoru zagorske hiže u Dubravi Zabočkoj, snimljen je prvi dio videospota „Oči moje očice“ dok je nastavak snimljen na bregu u Kotaricama kraj Zaboka, a uprizoren je dvobojem na kuburaški način. Goluban je stao pred „ženski“ nišan i očekivano pao pokošen kuburaškim barutom, a Zdenka ga oplakuje.

Pjesma „Oči moje očice“ objavljena je na Golubanovom 5. studijskom albumu „Med bregi“ (Menart/Spona, 2012). Album „Med bregi“ inspiriran je djedom Tomislava Golubana pa je tako u djedovu čast obradio neke od najpoznatijih zagorskih napjeva. Kvaliteta je prepoznata te je album ove godine nominiran za prestižnu nagradu Porin u kategoriji najboljeg blues albuma. Goluban iza sebe ima čak tri Porina. Prvi je osvojio 2009. za najboljeg novog izvođača, te 2010. i 2011. godine za najbolji blues album.