1st Croatian Blues Challenge postavio novi rekord Sax!-a


1_croatian-blues-chalengeDrugi dan 1st Croatian Blues Challengea (1st CBC) postavio je novi rekord zagrebačkog kluba Sax! u kojem je u srijedu, 11. studenog, natjecanje u kategoriji “grupe” pratilo više od 380 ljubitelja bluesa. Na natjecanju je nastupilo deset sastava, a pobjednik je bjelovarski bend Nebo & The Downstrokes (www.nebobuhin.com). Drugoplasirani sastav je zagrebački Greenhouse Blues Band (www.greenhousebluesband.com).

Dan ranije, u utorak 10. studenog, u kategoriji “solo/duo” pobjedio je kantautor Ivan Vragolovich (www.myspace.com/ivanvragolovich) iz Slavonskog broda, a drugoplasirani od devet natjecatelja bio je duet D Black Bird (www.myspace.com/dblackbird) iz Nove Gradiške.

Prvoplasirani iz svake kategorije u siječnju sljedeće godine putuje na polufinale međunarodnog blues natjecanja 26th International Blues Challenge (26th IBC) u američki grad Memphis gdje će predstavljati udrugu Hrvatske blues snage (HBS) (www.croblues.com), organizatora 1st CBC.

Za najboljeg gitaristu prvog hrvatskog blues natjecanja proglašen je Tomi Novak, član zagrebačkog sastava Robert Johnson`s Backbone (www.myspace.com/robertjohnsonsbackbone) čiji je ovogodišnji nastupni album Yonder Come the Blues već otputovao u Memphis s naljepnicom “Croatian Blues Forces selection for the best Self-produced CD on 26th IBC competition”.

1st Croatian Blues Challenge – Powered by Mega muzika – Fender, bio je nedvojbeno najveće, najbrojnije i najkvalitetnije okupljenje hrvatskih blues glazbenika i njihovih poklonika dosad. 19 izvođača iz 10 gradova Hrvatske, u rasponu od ispod 20 do iznad 60 godina, pružilo je publici u Sax!-u tijekom 20-minutnih natjecateljskih nastupa svoj maksimum. Odlična glazba prštala je iz svake pore kluba i stručni žiri – u sastavu Tomislav Goluban (predsjednik žirija), Adonis Dokuzović, Zoran Haraminčić, Miroslav Evačić i Dalibor Skeledžija – imao je težak zadatak izabrati najbolje. Na kraju su to sastav Nebo & The Downstrokes i Ivan Vragolovich kojima želimo što bolji plasman u Memphisu. Svima ostalima želimo da sljedeće godine ponovno nastupe na 2nd Blues Challengeu u još boljoj kondiciji.

spona_logo_downČek dis aut