22.11. KEE MARCELLO’S K2 (ex EUROPE) – Boogaloo, Zagreb


plakat_marceloKee Marcello, za većinu poznat kao gitarist švedskog multi platinastog rock banda Europe dolazi iz banda Easy Action koji je glasio za najžešći glam rock band sa početka osamdesetih. Kee Marcello je sa Eays Action objavio dva albuma, Easy Action i That Makes One, a zatim dolazi u Europe koji su se lansirali u vrh svjetske glazbene scene i sa svojim hitom Final Countdown dospjevaju na prvo mjesto na top listama u čak dvadeset i šest zemalja, prodali su više od deset milijuna albuma i odradili 3 svjetske turneje. Zahvaljujući tome Marcello ubrzo postaje poznati gitaristički virtuoz, a njegova izvanredna verzija Bumbarovog Leta, Flight Of The Bumble Bee i dan danas je vrlo popularna.

1995. Marcello objavljuje svoj prvi solo album Shine On na kojem je predstavio pored gitarističkih i svoje vokalne i kompozitorske vještine. Naslovna pjesma postala je veliki hit u cijeloj Skandinaviji te diljem Europe. Na svom albumu Melon Demon Devine iz 2003. godine Marcello predstavlja povratak zahtjevnom gitarističkom sviranju u kombinaciji sa vrlo pjevnim i melodičnim refrenima pa se tako pjesma Raptor pojavljuje u hollywoodskom filmu Blood Shot, a pjesma Can I B The I postaje službena himna US Mastersa.

Kee Marcello je trenutno na europskoj turneji na kojoj ga prate bassist i pjevač Marco Mendoza, član grupe Thin Lizzy, poznat i po sviranju sa David Coverdaleom, Ted Nugentom, Whitesnake, … i još jedna glazbena legenda, bubnjar Mike Terrana koji je svirao sa Yngwie Malmsteen, Gamma Ray, Rage, Axel Rudi Pell, Masterplan, a nedavno nas je posjetio kao bubnajr pratećeg benda Tarje Turunen.

U sklopu turneje pod imenom Kee Marcello’s K2 će posjetiti i Zagreb gdje će u nedjelju 22. studenog s početkom u 20 sati održati koncert u zagrebačkoj dvorani Boogaloo. Kee Marcello će na koncertu pored predstavljanja svojih solo radova predstavit i novi materijal koji će se pojaviti na novom albumu Dog Eat Dog koji bi trebao izaći početkom 2010. godine. Odsvirati će i naravno hitove Easy Actiona (koji je odnedavna ponovno aktivan) i Europe.

Kao uvod u večer će kao specijalni gosti nastupit band Alena Brentinija, gitariste iz Rijeke koji će posjetitelje zasigurno uvjeriti kako i u Hrvatskoj postoje gitaristi svjetskog profila. Alen je svirao sa mnogim domaćim bendovima poput Dado Topić Banda, Fiumens (Neno Belan), Aki Rahimovski Band… Ovom će prilikom predstaviti svoja dva solo albuma, od kojih jedan upravo izlazi u izdanju Croatie Records. Interesantno je napomenuti da je on jedini endorser Ibaneza gitara iz ovih krajeva – što je u svakom slučaju veliko priznanje njegovoj kvaliteti, a poznato je da Ibanez trenutno drži skupinu najvećih svjetskih gitarista kao što su Joe Satriani, Steve Vai, Paul Gilbert ili pak Pat Metheny i George Benson.

Pošto koncert pada na nedjelju će sve početi malo ranije pa je otvaranje vrata najavljeno za 19:30, a početak koncerta u 20:30. Cijena ulaznica u pretprodaji je 80 kn, a mogu se kupiti u music shopu Nova Glazbala – Hondlova 2, Boogaloo Clubu – Ul. grada Vukovara 68, Dirty Old Shopu – Tratinska 22, CD Shopu Kovač – Masarykova 14 i Panet Musicu – Ilica 37. Na ulazu će ulaznica koštati 100 kn.

www.keemarcello.com
www.marcomendoza.com
www.terrana.com

www.youtube.com/watch?v=rt4UCUFKCDA –> link za video spot pjesme Kee Marcello’s K2The Harder They Come (koja je dio novog materijala)

www.brentini.netČek dis aut