Kultni Milemarker nakon 15 godina opet u Zagrebu

milemarker

Dana 7. listopada 2001. u KSET-u je nastupio “bend koji svira punk na synthovima”. Taj bend bio je Milemarker (SAD/Njemačka) i na tom su koncertu nastupili zajedno s legendama naše underground scene, Analenom. Petnaest godina i tri dana kasnije, Milemarker se vraćaju u Zagreb i dolaze u Močvaru.

Američke legende synth-punk, emo i post-hardcore scene kasnih devedesetih su nakon dugačke pauze ponovno aktivni, a jedanaest godina od posljednjeg albuma “Ominosity” (2005., Eyeball / Stickfigure Records), ove godine izdaju novi, nazvan “Overseas”, i to za Lovitt Records, etiketu koja je davne 2000. izdala i njihov “Frigid Forms Sell”.

Fanovi izdanja iz ranih dvijetisućitih poput gorespomenutog “Frigid Forms Sell” i “Anaesthetic” će prepoznati kontinuitet u zvuku oštrih, agresivnih gitara, melodioznih vokala i glasnih klavijatura. S obzirom da Dave Laney, spiritus movens Milemarkera, trenutno živi u Njemačkoj, “Overseas” je sniman u Hamburgu i Berlinu, a producirao ga je Greg Norman (Electrical Audio), koji je producirao bendove Russian Circles i Godspeed You Black Emperor! No, najvažnije u svemu tome je da novi album, umjesto pokušaja da se za stare fanove snimi još jedan album iz stare faze, ukazuje na obećavajući novi početak benda.

Milemarker su u svojoj karijeri dijelili pozornicu s bendovima poput Wire, Mission of Burma, At The Drive-In, The Hives, Thursday, Blood Brothers, International Noise Conspiracy, High On Fire, The Yeah Yeah Yeahs, Cave In, Les Savy Fav, Spoon, Monochrome, The Faint, The Locust i Hot Snakes te odsvirali preko tisuću koncerata, a uz takve je reference za očekivati da će i ovaj koncert biti izvanredan.

VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 45 KN

Ček dis aut