AC/DC otvorio europsku turneju prvim nastupom u Lisabonu

Oglas

ACDC-Axl-Rose-Crop-Lisbon-2-980x653

Jedna od većih vijesti koja je odjeknula glazbenim svijetom prošlog mjeseca bila je ta da australski pioniri hard rocka nastavljaju turneju s Axl Roseom za vokalom umjesto pjevača Briana Johnsona te da je upitno koliko će ta zamjena potrajati.

Naime Brian Johnson početkom ožujka saznao je poražavajuću vijest o krhkosti svog sluha, a ime pjevača Axl Rosea nametnulo se kao prva opcija te je već krajem mjeseca pjevač Gunsa viđen kako izlazi iz studija nakon probe s ostatkom AC/DC-a. No vijest nije baš najbolje primljena od strane fanova pa je tako oko 7000 belgijskih fanova benda AC/DC odlučilo potražiti povrat novca za karte kupljene za koncert koji se održava 16. svibnja na festivalu u Werchteru, objavio je Blabber Mouth. Promotori su se ipak snašli i u prodaju pustili nove karte za koncert kako bi zainteresirani ipak imali priliku sudjelovati na rock showu.

Axl Rose je jučer, 7. svibnja, otvorio europski dio turneje s AC/DC-jem u Lisabonu, na prvom u nizu od 12 koncerata u Europi. Bend je kao najavu pred sam koncert objavio snimku tonske probe koju možete poslušati u linku ispod pa sami recite – yay or nay. U nastavku se nalazi i set lista spomenutog koncerta.

Set lista:
Rock or Bust
Shoot to Thrill
Hell Ain’t a Bad Place to Be
Back in Black
Got Some Rock & Roll Thunder
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Rock ‘n’ Roll Damnation
Thunderstruck
High Voltage
Rock ‘n’ Roll Train
Hells Bells
Given the Dog a Bone
Sin City
You Shook Me All Night Long
Shot Down in Flames
Have a Drink On Me
T.N.T.
Whole Lotta Rosie
Let There Be Rock

Highway to Hell
Riff Raff (prva izvedba nakon 1996)
For Those About to Rock (We Salute You)

Ček dis aut