Albert Lee s Bill Wymanovim Rhythm Kingsima na turneji

Bill-Wyman-and-Albert-Lee

Nekadašnji bassist Rolling Stonesa, Bill Wyman i njegova ekipa kvalitetnih glazbenika poznata kao Rhythm Kings, najavili su svoju 36-dnevnu turneju po U.K. na kojoj će im se pridružiti gitaristička legenda Albert Lee, koji stiže i u naš Zagreb 22.ožujka. Uz Albert Lee-a, turneja uključuje uključuje Georgie Fame-a, Frank Mead-a, Geraint Watkins-a i Beverley Skeete-a, a navodno će i neke posebne goste koji su zasad ostali tajna.

Na svojoj službenoj stranici, Wyman je izjavio: „Cijela ideja oko benda je svirati glazbu koju volimo i smatramo da se to može i čuti i osjetiti na našim albumima. Svirati uživo i odrađivati gaže znači da svi u bendu to radimo iz istog razloga; da se dobro zabavimo i pošaljemo publiku doma nakon koncerta s osmijehom na licu.“

Poznato je da Albert Lee i Bill Wyman, rado surađuju i sviraju zajedno, a zagrebačku publiku su posljednji put počastili zajedničkom svirkom u listopadu 2005. godine u klubu Boogaloo.

U Zagreb Lee ovaj puta na isto „mjesto zločina“ ( Boogaloo club) dolazi sa bandom The Hogan’s Heroes koji je osnovan prije 20 godina sa svrhom da ga prati na njegovim solo turnejama. Ekipa predvođena pedal steel gitaristom Gerry Hoganom i sastavljena od vrsnih studijskih glazbenika smatra se za jedan od najuigranijih bandova na sceni u što ćemo se moći uvjeriti 22.03.2011.

Pretprodaja (160 kn): Boogaloo Club – ul. grada Vukovara 68, TMS Music Shop – Ul. J. Žerjavića 7/2 , Evntim Sistem – www.eventim.hr (na ulazu 180 kn)

Ček dis aut