Amira Medunjanin – Silk & Stone u Lisinskom

Gotovo mjesec i pol ostalo je do nastupa Amire Medunjaninu Lisinskom, a sudeći prema dosadašnjem iznimnom interesu publike, ulaznice za koncert mogle bi biti rasprodane i prije koncertnog datuma. Cijenjena sarajevska umjetnica u Zagrebu će, na dosad najvećem koncertu u Hrvatskoj, nastupiti 16. ožujka u sklopu turneje „Silk & Stone“, nazvanoj po istoimenom albumu koji je objavljen prošle godine u izdanju Aquarius Recordsa. Album je producirao i aranžirao cijenjeni i nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić i on će se Amiri, kao jedan od važnijih i dugogodišnjih suradnika, pridružiti na pozornici Lisinskog. Osim Zulfikarpašića, bit će tu i drugi vrsni instrumentalisti i većinom suradnici s albuma: Nenad Vasilić (kontrabas), Ante Gelo (gitara), Yurdal Tokcan (ud) te Hakan Güngör (kanun).

Nakon pjesme i videospota “Eleno kerko”, kojim je najavljen album, ovih je dana predstavljen i drugi singl, tradicionalna pjesma podravskoj kraja “Čula jesam da se dragi ženi”. Osim ovih dragulja tradicionalne glazbe, svjetski priznata vokalistica u Lisinski donosi i niz drugih nadahnutih izvedbi ili kako je to napisao Boris Dežulović u predgovoru albuma: “Čita nam tako Amira požutjela stara pisma što su ih pisale Sejdefa, Elena, Milica, Jadranka, šejtan-devojče, pašina robinja, nesretnica iz Koprivničkog Ivanca i druge njene davne, neznane sestre. Ništa danas nije isto kao u njihovo doba, samo je bezdana ženska tišina – poslušate li malo bolje – ostala ista. To nije tišina što je ostala iza ugaslih glasova: to su sami ti glasovi.”

Ulaznice su u prodaji u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Maksimirska 16, Branimir centar), na blagajni Lisinskog te putem www.ulaznice.hrCijene ulaznica: 125 / 150 / 175 / 200 kn

Ček dis aut