Baroness ipak nastavljaju dalje bez stare ritam sekcije

baroness

Prije tjedan dana, bend je objavio kako ih je odlučila napustiti ritam sekcija, basist Matt Maggioni i bubnjar Allen Blickle, no Baronessi ipak nastavljaju dalje i najavljuju svoj povratak na scenu novim datumima turneje. Koliko je za sada poznato, frontmanu Johnu Baizleyu i gitaristu Peteu Adamsu pridružit će se Nick Jost na basu i Sebastian Thomson na bubnjevima.

Adams je izjavio da ne može riječima opisati svoje uzbuđenje zbog povratka na turneju te da nastavljaju gdje su stali, u nadi da će prošlogodišnji teški trenuci ostati ujedno i najteži test koji je podnio ovaj bend.

Bubnjar Allan Blickle bio je originalni član Baronessa te je cijelo desetljeće pridonosio stvaranju u bendu,a Maggioni se priključio bendu 2012. godine,te je proveo manje od godine dana u bendu prije teške nesreće. Iako nisu navedeni specifični razlozi zašto napuštaju bend, nagađalo se da je njihov odlazak povezan sa teškom autobusnom nesrećom koju su doživjeli prošle godine, u kojoj su treško stradali članovi benda i ostali putnici. Naime, u kolovozu 2012. godine, tokom turneje po Engleskoj, autobus Baronessa je probio zaštitnu ogradu na autoputu te se survao u 10-ak metara duboku, šumovitu provaliju. Frontmen John Baizley je slomio ruku i nogu, dok su Maggioni i Blickle doživjeli frakture kralježnice, a gitarist Pete Adams prošao je sa relativno malim ozljedama te je ubrzo pušten iz bolnice.

 

Ček dis aut