BRUCE SPRINGSTEEN najavio ‘THE TIES THAT BIND: THE RIVER COLLECTION’

the-river-photo-2Columbia Records najavila je izdavanje još jedne poslastice za obožavatelje Brucea Springsteena – 4. prosinca izlazi Bruce Springsteen: ‘The Ties That Bind:The River Collection’. Opsežni set s ‘The River’ erom uključuje 52 pjesme na 4 CD-a s bogatim i još neobjavljenim materijalom i četiri sata još neobjavljenog videomaterijala na 3 DVD-a.

Očekuje nas originalni ‘The River’ dupli album, po prvi put službeno objavljeno izdanje ‘The River: Single Album’, CD sa studiijskim snimkama 1979/80, dva DVD-a s nikad neobjavljenim materijalom, nanovo editirana snimka Springsteenovog koncerta iz 1980. u Tempi, Arizona i rijetke snimke s koncertih probi. Potpuno novi dokumentarac “The Ties That Bind”  koji govori o ‘The River´ i knjiga s 200 rijetkih i do sad ne viđenih fotografija i memorabilija s novim esejem Mikala Gilmoura.

‘The River,’ Springsteenov je peti studijski album i objavljen je 17. listopada 1980., kao dupli album i bio je #1 na američkoj Billboard 200 ljestvici albuma.

‘The River: Single Album’  ima deset pjesama koje je Springsteen snimio 1979, ali nije nikad objavljeno.

Sedam od tih deset snimaka, neke sa izmijenjenim završecima, stihovima i aranžmanima, bile su završile na albumu “The River”. Izbačene su bile “Cindy” i rockabilly verzija  “You Can Look (But You Better Not Touch)” koje će se prvi put čuti na albumu “The River: Single Album” .

Četvrti CD-u sessiona nastalih 1979./1980. dočarava dubinu i raznolikost Springsteenovog rada u tom periodu. Jedanaest pjesama (CD1) su rariteti koji nikad prije nisu objavljeni, miksao ih je Bob Clearmountain, a masterirao ih je Bob Ludwig.

Potpuno novi jednosatni dokumentarac “The Ties That Bind” donosi intiman intervju sa Springsteenom u kojem se prisjeća tog važnog perioda kada je nastajao “The River” i u kojem priča priče koje stoje iza snimljene glazbe.

Ček dis aut