Četvrto izdanje PickUp Music Festivala uz Let3, Mr. Albino, Tight Grips i March ör Die

Četvrto izdanje PickUp Music Festivala bit će najveće do sada, a kao i prošle godine održat će se u sklopu bogatog popratnog programa Foto dana mladih. Prvu večer otvorit će dugoreški bend March or Die i zagrebači Mr. Albino, atmosferu će zagrijati karlovački Tight Grips, a vrhunac večeri očekuje se uz popularne Let3. Ulaznice su u pretprodaji od ponedjeljka u KAtravelu, a uz prvu večer 10.08. bogati glazbeni program planira se i za 11.08.2017. godine na Starom gradu Dubovcu koji će se objaviti već sutra.

Nakon više godina karlovačka će publika ponovno imati prilike uživati u koncertu velikih Let3 čiji su koncerti u Karlovcu gotovo svakog puta bili ispunjeni. Let3 najavljuje novi veliki koncert u Karlovcu, a PickUp Music Festival i vrhunsku produkciju koja će dodatno doprinijeti kvaliteti doživljaja.

March ör Die je Motörhead tribute bend nastao 2016. Osnovni razlog osnutka benda jesu vokalne mogućnosti pjevača Martina Brozovića (Apija) koje podsjećaju na one legendarnog frontmena i pjevača, Lemmya Kilmistera. Dodatnu motivaciju za sviranjem ovakve glazbe pronalaze u ljubavi prema velikoj rock ‘n’ roll glazbenoj ostavštini Kilmistera i njegovog benda Motörheada. Do sada su svirali u zagrebačkom Route-u 66, a karlovačkoj publici predstavili su se na ArtiKa festivalu.

Mr. Albino je četveročlani zagrebački alter rock sastav. Inspiraciju za svoj samoprozvani “outlaw rock” zvuk pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te donose nešto posve novo na scenu. Iza sebe imaju pozamašan broj nastupa po cijeloj regiji te nedavno izdani istoimeni EP. Ono što ih razlikuje od drugih bendova su live nastupi koji pršte energijom te posebnu pozornost posvećuju povezanosti s publikom. Valja napomenuti kako je Mr. Albino pobjednik Hrvatskog glazbenog festivala (HGF-a) 2015 godine. No, za sebe sami kažu kako im ambicije sežu daleko dalje od granica Hrvatske.

Tight Grips je rock bend iz Karlovca nastao u ljetu 2014 godine. Ovaj trio svoj je put započeo u studiu, snimanjem svog prvog demo albuma. Ubrzo nakon kreću  s nastupima i koncertima diljem Hrvatske, ali i drugim zemljama Europe. U jesen 2015. Gripsi snimaju svoj prvi album kojeg i objavljuju u siječnju 2016 godine. Njihov prvi album pod nazivom „Storyline“ dobio je odlične kritike mnogih glazbenih kritičara, a potvrdu svega dobrog pokazuju pobjedom na jubilarnom 20. HGF-u. Tako je karlovački trio dobio nagradu za najbolji hrvatski demo bend u sezoni 2015./2016. Pohvaliti se mogu i nedavnim nastupima u Velikoj Britaniji gdje su se predstavili publici na Lechlade festivalu, ali i ostalim nastupima na respektabilnim festivalima diljem regije. Trenutno promoviraju svoj aktualni album „Storyline“.

Ulaznice su u pretprodaji u KAtravelu ( Gundulićeva 3, na Korzu) po dnevnoj cijeni od 50kn, a festivalska ulaznica iznosit će samo 80kn. Detaljan program drugog dana objavit će se već sutra, a više informacija možete saznati na službenoj Facebook stranici Festivala.

PickUp Music Festival organizira se u sklopu bogatog popratnog programa Foto dana mladih koji ove godine poprimaju međunarodni značaj i postaju Youth Photo Week od 10. do 15.08.2017. godine. Organizator je udruga mladih kreativaca Izvan fokusa.

Ček dis aut