Chris Liebing premijerno na Dance Areni jubilarnog Exit Festivala

Chris Liebing
Chris Liebing

Poslije objave legendarnih Motorhead i Eagles of Death Metal, počinju prve najave za planetarno omiljenu Dance Arenu. Jubilarno izdanje Arene „prijeti“ da bude najjače do sada, s mnogobrojnim iznenađenjima, kao i (ne)očekivanim živim nastupima. Kao uvod u ovogodišnju bajku Dance Arene, i kao svojevrsno zagrijavanje, danas su objavljeni izvođači za „techno četvrtak“ – velikani elektronske muzike Chris Liebing i Adam Beyer, kultni detroitski tandem Octave One, te sve popularniji predstavnici poznate Beyerove „Drumcode“ etikete, Nicole Moudaber i Joseph Capriati, koji će, uz domaću podršku Dejana Milićevića, Marka Milosavljevića i Lee Dobričić, napraviti najluđe otvaranje 15. rođendana EXIT festivala!

Karizmatični njemački producent Chris Liebing već 20 godina jedan je od vodećih bardova svjetske techno scene uz besprijekornu reputaciju i svojevrstan status superheroja među publikom i kolegama. Poznat je i po tome što je među prvima usvojio brojne tehnološke inovacije i DJ nastup podigao na „live“ nivo, koristeći konstantno čak četiri kanala dok simultano stvara nove remikse pred publikom. Liebing je nedavno završio i dva remiksa za američkog hitmejkera Mobija, a njegov putni kalendar i dalje vrijedi za jedan od najluđih na muzičkoj sceni, pa je ove godine obuhvatio Tokio, New York, London, Peking, San Francisco, Mexico City, Detroit, Buenos Ajres, Miami, Amsterdam, Berlin i Barcelonu, dok je ovog ljeta na Ibizi bio headliner na partyjima u organizaciji zvijezda kao što su Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice ili Sven Vath! Kada su festivali u pitanju, lista postaje još impresivnija uz ovogodišnji Tomorrowland, Time Warp, ADE, Awakenings, WMC, Mayday, BPM, Movement, Hyte, Monegros, Electric Zoo i Nature One, a idućeg ljeta, što je prema vlastitom priznanju bila i njegova višegodišnja želja, vrijeme je za njegov premijerni nastup na Dance Areni!

Jedini istinski techno viking, švedski producent Adam Beyer, uz Liebinga je dio famozne druge generacije velikih europskih DJ zvijezda, a obojica iduće godine obilježavaju dva desetljeća profesionalnog rada i danas su na apsolutnom vrhuncu karijere. Od objavljivanja furioznog singla „Drum Codes 1“ 1995. i osnivanja izdavačke kuće „Drumcode“ 1996. godine, Beyer zauvijek mjenja tadašnju technu glazbu i nastavlja do danas diktirati trendove koji su ovaj žanr popularizirali do najvećih svjetskih pozornica. Jednako impresivnu listu festivala zaokružit će Beyerov treći povratak na Dance Arenu, još uvijek aktualnog nositelja titule najboljeg europskog festivala!

Techno tandem Octave One osnovan je u samom srcu Detroita, a specifičan je po tome što ga čine braća Burden, Lenny i Lawrence. Vlasnici planetarno uspješnog singla „Blackwater“, Burdenovi su izdavači i najvećeg techno hita svih vremena, „Jaguara“ DJ Rolanda, te brojnih drugih techno klasika, objavljenih na jednom od stupova detroitske scene, njihovoj etiketi „430 West Records“. Octave One su poznati po složenim nastupima uživo i originalnom zvuku kakav se ne može nabaviti digitalno, a najviše po zvuku Detroita, drugačijem i posebnom. Poslije odlične prošlogodišnje turneje na kojoj su više puta obišli planetu, njihov prvi dolazak u Novi Sad bit će zbog, više nego zasluženog nastupa na posebnom, jubilarnom izdanju, ne samo Dance Arene, već i 15. po redu Exit festivala, idućeg ljeta, od 9. do 12. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ček dis aut