Clapton uspio skupiti 2 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe

clapton-for-sale

Prošlu srijedu brojni su fanovi Erica Claptona i kolekcionari napustili njujoršku aukcijsku kuću Bonhams nasmiješenih lica. Nitko nije ni mogao naslutiti da će aukcija biti toliko uspješna.

Više od 150 predmeta iz Claptonove zbirke, uključujući preko 70 gitara i 70 pojačala koji su oblikovali Claptonov zvuk tokom godina, ponuđeni su taj dan kako bi se skupila sredstva za The Crossroads rehabilitacijski centar za odvikavanje od droge i alkohola u Antiguai, kojem je Clapton suosnivač. Clapton je osnovao Crossroads Centar 1998., nakon što je pobijedio vlastitu ovisnost o alkoholu i heroinu.

Prikupljeno je time više od 2,15 milijuna dolara. Najveću vrijednost dostigla je gitara 1948 LP5 Gibson, koja je nakon početnih 30.000 prodana za rekordnih 83.000 dolara te 2008 Martin koji je dosegao cijenu od 71.000 dolara. Prodano je i odijelo Gianni Versace posebno sašiveno za Claptonov koncert 1990. godine u Royal Albert Hallu u Londonu.
Aukcionarima je bila ponuđena i replika Claptonove gitare Fender Stratocaster, poznate kao "Blackie", koja je kupljena za nešto više od 30.000 dolara. Inače, originalna "Blackie" kupljena je na aukciji održanoj prije sedam godina za milion dolara, čime je postala najskuplja gitara ikad.

Published by

Oracle

Music cannot evolve or develop if it’s limited by a set of parameters or rules.