U suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, nakon spektakularnog prvog izdanja uz više od 30 izvođača i preko 9000 posjetitelja, CMC televizija je jučerašnjom presicom predstavila 2. Slavonija Fest . CMC200. Na održnoj presici javnosti su se obratili Biljana Lončarić (direktorica Turističke zajednice grada Slavonskog Broda), Igor Polak (koordinator posebnih projekata) i Mario Kovač (direktor CMC televizije).

Oslanjajući se na višegodišnje tradiciju i iskustvo u organizaciji CMC festivala u Vodicama, CMC TV prošle je godine u Slavonskom Brodu, u Tvrđavi Brod, predstavio svoj prvi festival „na kontinentu”. I ove godine barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi, ujedno i spomenik nulte kategorije, 25. i 26. kolovoza pretvorit će se u veliku koncertnu pozornicu na kojoj će izvođači u revijalnom, festivalskom dijelu predstaviti nove glazbene uratke.

Radi se o megaspektaklu zabavnog karaktera koji televizija CMC izuzetno dobro promovira, što garantira dolazak jako velikog broja posjetitelja, ne samo iz Slavonskog Broda već iz svih dijelova Hrvatske i regije. Gradska uprava, kao partner CMC televizije u ovom projektu, odlučila je da ulaz u Tvrđavu Brod tokom održavanja festivala bude besplatan za sve posjetitelje što je u samo startu garancija za dolazak 10 000 posjetitelja koji će naći zanimljive sadržaje na svim frekventnim lokacijama grada Slavonskog Broda. Ovakvo događanje je nesumnjivo od neprocjenjive turističke vrijednosti za jedan grad.“ izjavila je Biljana Lončarić, direktorica Turističke zajednice grada Slavonskog Broda.

Pored 2. Slavonija Festa – CMC200, Biljana Lončarić je otkrila kako će Slavonski Brod uoči festivala također biti domaćin izložbe World art games – Svjetske umjetničke igre i u periodu od 12.-20. kolovoza postati mjesto susreta likovnih autora iz 70 zemalja cijeloga svijeta.

Veliko zadovoljstvo prošlogodišnjim, prvim po redu izdanjem festivala koji je ugostio više od 30 izvođača, izrazio je i Mario Kovač, izvršni direktor CMC televizije.

“CMC 200 idealna je platforma za predstavljanje novih pjesama etabliranih, ali i novih pop rock izvođača. U dva dana festivala nudimo odličnu zabavu, puno rock’n’rolla, spektakularan stage i pozivamo sve da nam se pridruže! Veliku zahvalu upućujemo Gradu Slavonskom Brodu bez čije pomoći ovako zahtjevna organizacija ne bi bila moguća”, naglasio je Kovač i pozvao sve na Slavonija Fest – CMC 200.

Dosad su svoje nastupe na glavnoj pozornici, 26. kolovoza, potvrdili Jurica Pađen & Aerodrom, Teška industrija, Bang Bang, Flyer, Markiz, Fluentes i Nola, a imena preostalih izvođača bit će objavljena do kraja srpnja.

Prošlogodišnjem dvodnevnom pop-rock spektaklu svjedočili su Lara Antić i Hrvoje Prskalo iz retro-pop-blues grupe Bang Bang i uputili pozivnicu čitateljima našeg web portala Mixer.hr:

Iz prve ruke možemo potvrditi da nam je na prvom izdanju CMC 200 festivala bilo toliko dobro da se vraćamo i ove godine. Ovim putem pozivamo sve da nam se pridružite na 2. Slavonija Festu – CMC 200, 25. i 26. kolovoza. Brodska tvrđava uz Savu pruža ugodan ambijent, a odlična organizacija garantira da će nam ove godine biti samo još bolje!“.

Bang Bang u studiju privodi kraju snimanje svog novog albuma koji možemo očekivati na proljeće 2018., a koliko smo otkrili prilikom druženja, spremaju nam zanimljiva iznenađenja u vidu novih singlova, kao i spektakularan nastup humanitarnog karaktera u Tvornici kulture o kojem će javnost uskoro imati priliku saznati više.

Nola, foto: Saša Miljević

Premijerno u Slavonskom Brodu nastupiti će i omiljena nam pulska grupa Nola uz čije smo najnovije studijsko izdanje, mini album “Negdje između“, nestrpljivo iščekivali ljeto.

Budući da dolazimo iz grada u kojem se grade brodovi posebno nas veseli koncert u Slavonskom brodu. Bit će to naš prvi nastup u Brodu koji ne plovi”, našalili su se Gabi i Marijan te dodali: “Radujemo se provesti dan s glazbenim kolegama i prosuti morsku energiju mnogobrojnoj publici te napokon upoznati Starog mačka Toma!

Naglašeni pop rock izričaj, kao sadašnja i buduća smjernica festivala, nastavlja se i ove godine izborom koncertnih headlinera festivala, najžešćih Slavonaca – Opće Opasnosti i legendarnog Jure Stublića i grupe Film.

I za ovogodišnje izdanje festivala, osigurana je vrhunska produkcija, od audio opreme do scenografije, rasvjete i voditelja, a i dalje ostajemo dosljedni ideji da će svi izvođači nastupati uživo, što garantira vrhunsku glazbenu koncertnu poslasticu u trajanju od više od 5 sati.

Legendarno glazbeno događanje čiju su pozornicu pohodila najveća imena regionalne scene, koje je svoje prvo izdanje imalo u srpnju davne 1988., Rock maraton, prošle je godine nastavio svoj put u sklopu Slavonija Festa CMC200 i podsjetio Brođane i njihove goste na svoju slavnu prošlost. Ove godine, sa zasebne pozornice, seli na glavni festivalski stage. Uz nova imena hrvatske rock scene, svoj su nastup kao headlineri potvrdili Jurica Pađen i Aerodrom.

Čuli smo da bosanska Rafinerija besplatno drogira ljude u Slavonskom Brodu i nismo htjeli propustiti takav party. A usput ćemo predstaviti i novi singl, ljubavnu pjesmu „Ja te jednostavno volim“, koja će se naći na našem novom albumu na kojem marljivo i polako radimo.” našalio se u svojoj maniri Jurica Pađen.

Uz najavu novog singla, Jurica Pađen dao je natuknuti kako bi druženje na festivalu moglo rezultirati zanimljivim suradnjama među najavljenim glazbenicima. Svakako se veselimo novostima koje nam donosi novo izdanje Slavonija Festa – CMC200.

Ček dis aut