Crni dani CERN-a – “Plavo”

Crni dani CERN-a, četveročlani autorski bend nastao 2015. godine u Lukavcu (BiH), predstavio je ovih dana svoj novi singl “Plavo”.

Za produkciju singla, pored benda, bio je zadužen i Dražen Mulaosmanović, dok je mix odrađen u suradnji s Seadom Zaklanom. Mastering singla CDC su povjerili kultnom Abbey Road studiju i Simonu Gibsonu.

Pjesma Plavo najiskrenije opisuje naše poimanje umjetničkog , u kojem smo predočili mnoštvo vizuelnih i pjesničkih kadrova. Nastala je nekako u jednom dahu, u jednom akordu, u jednoj boji. Video je urađen pod palicom našeg gitariste Nermina Omerovića. Zajedničkim zalaganjima tražili smo momente koji će najbolje oslikati osjećaje koje njene harmonije bude u nama.Plavo predstavlja, kao uostalom i velika većina naših pjesama, put u sebe, zaranjanje u duboko plavetnilo vlastitog bića. Istraživanje sebe je prvi korak ka promjeni individue, a onda i društva.” izjavili su CDC.CDC u današnjem obliku evoluirao je iz niza različitih afiniteta i karaktera samih članova okupljenih oko zajedničke strasti – glazbe. Iz istog razloga, prvi EP benda nosi naslov „Prva čestica: Strast“.

Svatko je donio dio sebe, ostavljajući ga u pjesmama ogoljenog i sirovog. Kroz vrijeme djelovanja, nastojimo postati opcija koja nije onečišćena raznim kompromisima, odgovor na današnju scenu u kojoj se mnogi trude dostići pet minuta slave ne birajući sredstva, često bacajući svoj umjetnički dignitet pod noge, što je postala redovna disciplina koja podsjeća po mnogo čemu na neke instant zvijezde neukusnog tv show-a. Radimo ono što volimo, sviramo ono što je u nama.”

Ček dis aut