Croatian Blues Challange – Winners & Travellers

CBC-Winners-TravellersUoči sedmog natjecanja najboljih hrvatskih blues glazbenika, 7th Croatian Blues Challengea, objavljen je album “Croatian Blues Challenge – Winners & Travellers”.

Riječ je o kompilaciji koja sadrži četrnaest pjesama izvođača koji su pobjeđivali na prethodnim izdanjima CBC-a te glazbenika koji su predstavljali hrvatsku na najvećem svjetskom blues festivalu – International Blues Challengeu u kolijevci bluesa, Memphisu, a tu su i dva mlada izvođača koji su nas u Americi predstavljala u youth kategoriji glazbenika do 21 godine starosti. Na žalost, tri pobjednika nemaju studijskih snimaka, ali činjenica da je devet pobjednika po povratku iz Memphisa snimilo i službeno objavilo svoje studijske albume govori sama za sebe.

Posebna je zanimljivost da su četiri pjesme (Memphis Sara, There Where Blues was Born, Room Boogie Caffe i Heart of Memphis Here I Go) nastale prilikom gostovanja u Memphisu.

Kompilacija “CBC – Winners & Travellers” u najboljem svjetlu dočarava raznolikost današnje hrvatske blues scene, koja unazad posljednih pet godina doživljava pravu renesansu.

Ovogodišnji 7th Croatian Blues Challenge podijeljen je na tri regionalna (Split, Zagreb, Pula) natjecanja, a veliko nacionalno finale je u pulskom Rock Caffeu u subotu, 7. studenog. Prijave za regionalno finale u Splitu traju do večeras u ponoć, a za finala u Zagrebu i Puli do petka, 30.10., a primaju se na http://www.croblues.com/prijava.html.

Kompilaciju možete poslušati OVDJE.

Croatian Blues Challenge – Winners & Travellers:

1.Tomislav Goluban – Memphis Sara
2. Nebo & The Downstrokes – 9 PM
3. Ivan Vragolovich – Dirty City Roads
4. Dudo Vorih Blues Band – Cowboy Blues
5. Robert Johnson’s Backbone – Morning Blues
6. Sunnysiders – There Where Blues was Born
7. 44 Blues – Idemo doma
8. Delta Blues Gang – Rum Boogie Caffe
9. Teo Aničić – Worried Mind
10. 4town Blues Band – Temptation
11. Zamba – I Found the Blues
12. Sanjin Banić – Bane – The Forever Gone
13. Levonda Kids – Heart of Memphis Here I Go
14. Rolin Humes – Pa ti ri ri ri

Ček dis aut