Cynic u studiju snima novi album

Američki progressive metal bend Cynic jučer su ušli u kalifornijski studio Perfect Sound kako bi započeli sa snimanjem novog albuma, koji bi trebao biti objavljen početkom 2013. preko izdavačke kuće Season Of Mist.

Pjevač benda, Paul Masvidal, je početkom godine u intervjuu za irski magazin Molten opisao novi kreativan put i materijal kao “(ukoliko ga moram ukalupiti) više je SF, futuristički orijentiran no u isto vrijeme melodičan. …Definitivno je nov. Nije kao ništa što smo do sada radili… Nova boja, novi prostor. Mislim da će slušatelji prepoznati i gitaristički dio. Mijenjam brzine, isprobavam stvari na nove načine i kako se izvode. Ovo je nova okolina za nas, zasigurno. No definitivno zvuči kao Cynic, samo kompletno nov.

Cynic je službeno duo koji su osnovali od sami početaka Paul Masvidal i bubnjar Sean Reinert. Prije dvije godine bend se razišao s basistom Robinom Zielhorstom i gitaristom Tymonom Kruidenierom, koje su na prošlogodišnjoj turneji zamjenili Brandon Giffin na basu i Max Phelps na gitari i vokalu. Cynic su surađivali s brojnim glazbenicima poput Sean Malonea (koji je snimio sve bas dionice i na posljednjem EP-u“Carbon-Based Anatomy”), Jasona Gobela, Chrisa Kringela, Tony Choya i drugih.

Cynic je objavio novi EP pod naslovom Carbon-Based Anatomy prošle godine u ovo doba te godinu ranije EP pod imenom “Re-Traced”, tako da će ovo biti prvi kompletan album benda nakon kritički hvaljenog “Traced In Air” iz 2008.

http://4.bp.blogspot.com/-oEmNZiLzmt4/TyGe3k7lFsI/AAAAAAAACf4/9o_N_J4EDyw/s640/cynicportal.jpgOve godine u ožujku također je jedva dočekano od strane ozbiljnih fanova i jedno posebno izdanje, album demo snimki pod naslovom “The Portal Tapes”. Ove snimke su nastale 1994., godinu dana nakon objavljivanja albuma “Focus”. U tom periodu bend se razišao, a pjevač  Paul Masvidal, gitarist Jason Gobel i bubnjar  Sean Reinert osnovali su bend Portal sa basistom Chris Kringelom (koji je nastupao na njihovim turnejama) i klavijaturisticom Arunom Abrams. Bend je složio demo snimku no na kraju bend nije potrajao niti se išta ozbiljno realiziralo. Tri pjesme “Endless Endeavors”, “Circle” i “Cosmos” objavljene su potom u reizdanju “Focusa” 2004.

Ček dis aut