Death Angel specijalno za Metalfest izvodi album ‘The Ultra-Violence’

 

clip_image002

Legendarna američka thrash metal skupina Death Angel novopotvrđeno je ime koje će nastupiti na Metalfest Open Air Festivalu u Zadru. I ne samo da će nastupiti, već će u cijelosti odsvirati debitantski album „The Ultra-Violence“ (1987.), jedan od klasika thrasha, a i općenito metala.

“The Ultra Violence” Tracklist:

1. Thrashers
2. Evil Priest
3. Voracious Souls
4. Kill as One
5. The Ultra-Violence
6. Mistress of Pain
7. Final Death
8. I.P.F.S

Skupina mladih Amerikanaca, rođaka filipinskog podrijetla, osnovala je Death Angel 1982. u San Franciscu, kada su neki imali jedva preko deset, neki niti toliko godina, a zvali su se Cavestany and D. Pepa i Dark Fury. Finalnom imenu presudila je knjiga koju su vidjeli u knjižnici, a prvi demo „Heavy Metal Insanity“ izašao je 1983. godine.

Rob Cavestany i Gus Pepa, gitare, Dennis Pepa, vokal, bas i Andy Galeon, bubnjevi, bili su članovi prve postave, pjevač Mark Osegueda stigao je 1984., a dvije godine kasnije snimaju demo “Kill As One” koji im je producirao gitarist Metallice Kirk Hammett i koji je dobio odlične kritike. To je bio veliki podstrek za bend i 1987. godine izlazi debitantski album “The Ultra-Violence”, koji je za četiri mjeseca prodan u više od 40.000 kopija, što je bio ogroman uspjeh za momke koji su jedva završili srednju školu, a neki još niti to, poput bubnjara Andy Galeona, koji je tada imao 14 godina.

Drugi album “Frolic Through The Park” stiže već slijedeće godine, a velik uspjeh Death Angel postiže i na turnejama, što im je osiguralo potpisivanje ugovora sa s diskografskim gigantom Geffen Records, čime postaju prvi thrash metal bend koji je ušao u ‘deal’ sa komercijalnim izdavačem. 1990. izlazi album “Act III”, a nastavak donosi veliku promotivnu turneju koja uključuje i nastupe na “Clash of The Titans Touru” s Megadeth, Slayerom, Suicidal Tendencies i Anthraxom.

Automobilska nesreća koja se dogodila krajem 1990. godine na putu za koncert u Las Vegasu, u kojoj je najteže stradao bubnjar Andy Galeon, poremetila je planove benda. Sa zamjenskim bubnjarima svirani su neki koncerti u Japanu, nakon kojih odlazi pjevač Mark Osegueda koji se seli u New York i odlučuje prestati baviti se glazbom, a nakon nekoliko akustičnih nastupa bez njega, Death Angel se 1991. definitivno raspada.

Deset godina kasnije, u kolovozu 2001., održan je i “Thrash of The Titans”, koncert thrash metalaca na kojem su se Death Angel pridružili bendovima koji su skupljali pomoć za Chucka Billya, oboljelog frontmana Testamenta.

Planirani ‘one-off show’ pretvorio se u turneju, pa i u konačnu objavu povratka jednog od najznačajnijih thrash metal bendova druge polovice osamdesetih. Povratnički album “The Art of Dying” (2004.), kao i naredna dva, “Killing Season” (2008.) i “Relentless Retribution” (2010.), objavljuje Nuclear Blast Records.

Kvalitetni albumi i energične svirke Death Angel svrstavaju među najatraktivnije thrash metal bendova današnjice, a promocija novog albuma “Relentless Retribution” dovela ih je po prvi put i u Hrvatsku, gdje su imali odličan nastup.

Podsjećamo da na je Facebook stranici hrvatske edicije festivala (www.facebook.com/metalfest.hr) u tijeku glasovanje za sve prijavljene regionalne bendove, a ono će trajati do ponoći u nedjelju, 16.10. Fanovi bendova mogu glasovati za svog favorita i na taj mu način osigurati nastup na festivalu. Bend koji će imati najviše glasova, odnosno ‘lajkova’, nastupit će na Metalfest Open Air Croatia 2012, a njegovo će ime biti objavljeno početkom idućeg tjedna.

Ulaznice za festival dostupne su u službenom shopu na web stranici (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html)

Ček dis aut