Drowning Pool na turneju s novim pjevačem i albumom

Teksaški metalci Drowning Pool objavili su novi singl pod imenom “One Finger And A Fist”, a kako su najavili pjesma će se naći na njihovom petom studijskom albumu koji bi trebao biti objavljen uskoro preko izdavačke kuće Eleven Seven Music.

 

Bend je započeo snimanje albuma u New Jerseyu u studiju House of Loud Studios s producentima Katom Khandwallom i John Feldmannom (The Used, Story of the Year) no završili su album u rodnom Dallasu.

Uz novi materijal, bend ima i novog pjevača Jasena Morena, nekadašnjeg frontmana sunarodnjačkog benda The Suicide Hook. Moreno je zamjenio Ryana McCombsa, koji je napustio bend 2011. nakon šest godina, i već je četvrti pjevač u povijesti benda. Led je probio svirkom u oklahomskom klubu 8.srpnja ove godine.

Basist Stevie Benton je silne izmjene pjevača komentirao riječima “Promjene su svakako utjecale na evoluciju benda, no svakako je nešto čemu težimo i nešto što bismo preporučili drugima jer je to ekstra posla na leđima benda i ne pada nam uvijek lako no još od vremena Dave Williamsa (orginalnog pjevača benda) vladala je neka dobra vibra koju nastojimo održati i danas.“  te da s obzirom da Jasena znaju godinama, nemaju osjećaj da im se priključio stranac.

Bend se sprema slijedeće godine u veljači na turneju s Flyleafom koji također najavljuje novu pjevačicu. Kristen May će zamjeniti Lacey Sturm koja je napustila bend tokom snimanja albuma „New Horizons“.

Uz novu pjesmu „One Finger and a Fist“, Drowning Pool je objavio prethodno dvije nove pjesme – “In Memory Of…” posvećenu pokojnom Dave Williamsu te video spot za “Saturday Night”, koji je djelo Jona Bertorellia i Daniela Livschultza (Vulpine Films).

Ček dis aut