E3 & Egoless – predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr sljedeći utorak, 05. rujna, u Masters dovode predstavnike ZamZam Sounda – E3 & Egoless, a za zagrijavanje će se pobrinuti Sapleo & Inka (Volumen).

ZamZam Sound osnovan je 2012. od strane inovativnih Tracy Harrison i Ezre Erecksona.  ZamZamov pristup glazbi je uvijek ponajviše umjetnički nego komercijalan. Svoja izdanja plasiraju samo na 7“ vinilima i to u ograničenim količinama, što je ujedno ručno tiskano umjetničko djelo, zadržavajući pritom potpunu kontrolu nad umjetnošću i dizajnom.  ZamZam Sound donosi najsvježije i najčudnije od roots reggaea, steppas i dub techa iz doslovno svih krajeva svijeta. Ime etikete odnosi se na tradicionalnu muslimansku priču o arapskom ZamZam izvoru, koji je spasio živote Abrahamove dame Hagar i sina Ishmaela, a čije vode i danas teku, kao dio hodočašća Hajj.

E3 (Ezra E. Ereckson) je portlandski selektor, producent i suosnivač dub etiketa ZamZam i Khaliphonic. Također je jedan od osnivača dub sastava Systemwide i predsjednik sada umirovljenog BSI Recordsa, a E3 stalno se bavi DJ-ingom od 2000. godine. E3 ima duboke korijene u dubu, a uz produkcijskog partnera Alter Echo, njihova potražnja u svijetu sound system kulture započela je od njihovog prvog 7 “, “Kufic Dub“ koji je izašao za ZamZam 2013. godine. Njihove produkcije poznate su po razornom stilu koji je obilježen gustom i teškom atmosferom prepunom zvučnih detalja i intriga.

Njihov drugi singl “Nubian Dub” b / w “Warning Dub” prouzročio je stilsku prekretnicu u svijetu i dobio ocjenu 9/10 u Mixmagu. Remiksevi Ishana Sounda, Egolessa i DJ Madda cementirali su dvojac E3/ Alter Echo kao producente s jedinstvenom vizijom duba. Treći singl slijedi s Riderom Shafiqueom, a lani je objavljeno izdanje za Lava Lava label, Moonshine Recordings, a ovog ljeta 12 ” za J: Kenzo’s Lion Charge Imprint. Samostalno, E3 je objavljuje na Hotlineu, Bella Unionu, Boomarm Nationu, 45Sevenu i Gourmet Beatsu.

Egoless se već odavno profilirao kao respektabilno ime na svjetskoj razini, i to ne samo kao producent već kao i multiinstrumentalist. Nastupa u formi live dub acta koristeći analogni mikser i efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari i remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa.  Godina 2017. za Egolessa je iznimno plodonosna, nastupao je u svakom kutku svijeta, od Kanade, Australije i Novog Zelanda do Velike Britanije, a zadnje izdanje iz veljače „Non-Immigrant Song“ w/Tenor Youthman obilježava 50 izdanje ZamZam etikete i službeno je rasprodana. A osim za ZamZam, Egoless je izdaje i za Deep Medi, Lion Charge, System i ScrubaDub.

Za ugrijavanje i pregrijavanje Mastersa 5. rujna zaduženi su Sapleo i Inka iz Volumen kolektiva. Sapleo je aktivni zagovarač plasiranja kvalitetne dub to dubstep glazbe, a dok Inka svoj doprinos sceni uz Volumen donosi kroz Education TV te potpisuje vizualni identitet ovog događanja.

Upad: 30 kn

Ček dis aut