EAST RODEO ima novi spot – ‘Brod’

east-rodeo

“Brod” je pjesma s trećeg albuma East Rodea “Morning Cluster” koji je izašao početkom 2011. godine. Spot je režirao Simon Bogojević Narath, autor nagrađivanih eksperimentalnih animiranih filmova koji je sam odabrao pjesmu s albuma i odlučio napraviti spot. Spot je snimljen na lokaciji nedovršene Sveučilišne bolnice u Zagrebu i pokušava dočarati bizarno mentalno stanje koje odgovara atmosferi pjesme. Snimatelj je Damir Kudin, a nastupa plesač Petar Banda.

“Morning Cluster” je prošle godine izašao u izdanju Menarta, a nedavno je dobio i vinilno izdanje u koprodukciji talijanskih izdavača eksperimentalne i improvizirane glazbe Pulse i El gallo rojo! Na albumu gostuju Warren Ellis, Marc Ribot i Greg Cohen koji su svojim doprinosom oplemenili zvuk albuma. East Rodeo je teško etiketirati pod ijedan glazbeni žanr, a širok raspon utjecaja vidi se i na njihovim albumima koji nude jedinstveno glazbeno putovanje kroz labirint zvukovnih emocija.

Ovaj bučni hrvatsko-talijanski kvartet čine braća Nenad  i Alen Sinkauz koji su idejni pokretači, autori tekstova i melodija, Alfonso Santimone na klavijaturama i live electronicsu te Federico Scettri na bubnjevima. East Rodeo nastao je 2002. godine u Padovi, pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM Teatromusica. Kroz kreativan put konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija, skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze te veliku otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima.

clip_image001

Sredinom prosinca bend je održao energičan koncert u Tvornici kulture te prisutne oduševio svojim glazbenim performansom. East Rodeo aktivni su i na kazališnoj sceni – s Ivanom Sajko surađivali su na predstavama “Rose is a rose is a rose is a rose” (2010. ZKM/INK) i – “Prizori s jabukom” (2011. Dubrovačke ljetne igre).

EAST RODEO (Hrvatska / Italija) – www.myspace.com/eastrodeo

Ček dis aut