EK pozorno prati zbivanja oko prava intelektualnog vlasništva i online piratstva

europa

„Europska Komisija pozorno prati razvoj događaja na području prava intelektualnog vlasništva i on-line piratstva, i u našim državama članicama i drugim zemljama, uključujući i tekuće rasprave u američkom Kongresu o predloženom zakonodavstvu“, izjavio je Michel Barnier, europski povjerenik za unutarnje tržište i usluge.

„Trenutno s tijelima Komisije radim na reviziji Direktive o provedbi zaštite prava intelektualnog vlasništva. Komisija namjerava predložiti revidiranu Direktivu do kraja 2012.

Kao princip, krađa imovine ne može se tolerirati.

Moj cilj je osigurati nastanak novih on-line poslovnih modela u Europi, uz solidnu pravnu sigurnost za pružatelje usluga i potrošače. Želimo omogućiti autorima da ponude svoja djela i istodobno ih zaštititi od krađe.

Europska komisija će olakšati licenciranje glazbe i drugih djela uspostavom ravnopravnih uvjeta na jedinstvenom tržištu s kolektivnim upravljanjem pravima. Radimo na tom prijedlogu za ovo proljeće.

Kroz reviziju provedbe Direktive, Komisija će osigurati da operatori koji pojedincima omogućuju povrede prava intelektualnog vlasništva i izvlače iz toga profit budu identificirani i kažnjeni od strane sudova u državama članicama EU. Moramo onemogućiti da tvrtke zarađuju ​​novac preko leđa vlasnika prava, kako bismo omogućili održivim poslovnim modelima razvoj legalne ponude na internetu“, zaključio je Barnier u priopćenju.

Više informacija o Direktivi o provedbi zaštite prava intelektualnog vlasništva:
http://ec.europa.eu/internal_market/iprenforcement/directives_en.htm

Ček dis aut