ESC LIFE – “Access All Areas”

“Access All Areas” je drugi singl s istoimenog albuma prvijenca indie rock benda ESC Life kojeg je 2015. objavio PDV u vinilnom i CD izdanju. Za pjesmu je snimljen i materijal za prvi službeni spot tokom balkanske Ajvarpalooza turneje 2014.

Na toj je turneji ESC Life imao čast biti predgrupa i prateći bend velikom utjecaju Grantu Hartu (Hüsker Dü, Nova Mob). Mladi snimatelj Kristijan Smok je putovao s bendom i snimljeni materijal odlučio pretvoriti u spot. Pogledajte ga u linku iznad.

ESC-LifeESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!llness, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker Du, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady.U ljeto 2014.bend je svirao na festivalu SuperUho u Šibeniku, a na jesen je, kao što smo već spomenuli, odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu (Husker Du, Nova Mob). S njim su odsvirali koncerte u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj. Bili su i predgrupa kultnom indie rock bendu Sebadoh u Tvornici. Nastupe ESC Life pohvalili su i glazbeni kritičari, većinom zbog energičnih, brzih i glasnih nastupa.

Po povratku s turneje, ESC Life zajedno s koproducentom Markom Mrakovčićem u Močvari snima svoj prvi album “Access All Areas”. Na njemu se nalazi devet autorskih pjesama te instrumentalna obrada pjesme “Ostani uz mene”, jednog od najvećih pop autora s ovih područja, Nene Belana.

Ček dis aut