Festival Foto dani mladih iduće godine otvara međunarodnu konkurenciju

PickUp Music Festival

Šesti Foto dani mladih, najveći regionalni festival fotografije za mlade, od 16. do 27. kolovoza, u Karlovcu je okupio gotovo 60 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Nizozemske. Mlada fotografkinja Hanah Šoprek osvojila je tri od četiri kategorije u natjecanju: titulu najbolje fotografkinje festivala te najbolje turističke i reklamne fotografiji. U kategoriji reklamne fotografije pobjedu je odnijela Sara Filipa Delić.

Hanah Šoprek -pobjednička umjetnička fotografija
Hanah Šoprek -pobjednička umjetnička fotografija
Više od 50 mladih volontera okupljenih u organizacijski tim koji je stajao iza cjelokupnog festivala, za sudionike i brojne Karlovčane organizirao je čak 6 različitih programa! Iduće godine festival po prvi puta otvara međunarodnu konkurenciju pa će tako Karlovac biti domaćin mladim fotografima iz cijelog svijeta.

Ovogodišnji, šesti po redu Foto dani mladih, službeno su završili u subotu. Uz glavne programe FDM Natjecanje i FDM Laboratorij, festival se sastojao od četiri dodatna programa koji su bili namijenjeni za širu javnost. Najveći od njih, PickUp Music Festival, pratio je Foto dane mladih te je u dvije večeri održavanja u Karlovcu nastupilo 8 bendova, predvođenih splitskim legendama TBF. Osim posjećenog koncertnog programa, Karlovčani i posjetitelji imali su priliku pogledati čak 8 izložbi na 5 lokacija u gradu, a poseban je program bio i Filmski attach,ment koji je zainteresiranima donio filmsku večer uz dva recentna naslova: Kad otvorim oči, tuniške redateljice Leyle Bouzid i Cvijeće Judite Gamulin, kratkometražni film u utrci za studentskog Oscara. Festivalski program FDMfun sudionicima i posjetiteljima donio je svečane ceremonije otvaranja i zatvaranja festivala uz nastupe stand up komičara Domagoja Pintarića i Nikole Silića iz zagrebačkog Studija smijeha te završni tulum uz DJ-a i zabavljača, Marija Kovača.

PickUp Music Festival_2

Posebno zadovoljan ovogodišnjim festivalom, Trezner je najavio da će Karlovac iduće godine ugostiti međunarodne Foto dane mladih: „U sedme Foto dane mladih ući ćemo kao međunarodni festival fotografije za mlade. Priliku koju smo dosad pružali mladima iz regije, želimo pružiti mladima iz cijelog svijeta i svima pokazati da Karlovac itekako može biti domaćin velikim festivalima. Svake godine dosad preskakali smo po jednu stepenicu. Sad skačemo dvije.“

Ček dis aut