Festival Visualia priprema Visualia Summer Edition

visualia

Visualia Summer Edition ponovit će video mapping D-Stroy by Undertoon premijerno prikazan u svibnju ove godine na Festivalu Visualia. Ukoliko ste ga propustili, ili ga želite ponovno pogledati, pridružite im se 13.08.2016. na Forumu u Puli. Početak programa predviđen je u 21:30 sati, te predlažemo da dođete koju minutu ranije jer projekcija kreće točno na vrijeme i traje do 21:35 sati.

Novina ove godine je ponavljanje interaktivnih svjetlosnih instalacija by Visualia Group. Na Forumu će biti postavljene interaktivne svjetlosne instalacije “Visualia Wall”, “Magic Garden” i “Residence of Light & Music”. Nakon video mappinga, upalit će se navedene instalacije te će ostati upaljene sve do 23:00 sata. Na koji način možete sudjelovati u ovim interaktivnim instalacijama, pročitajte u opisu niže. Sve instalacije su umjetnički radovi proizašli iz kreativnog neformalnog umjetničkog udruženja – Visualia Group, koje vrijedno radi tijekom cijele godine.

visualia summer editon

VISUALIA WALL – zid s dva lica. S jedne strane je interaktivan i prolaskom pored njega reagira na zvuk i pokret. S druge strane služi kao ekran na kojem će se prikazivati promotivni spotovi.

MAGIC GARDEN – u slučaju da trebate mjesto za odmor i relaksaciju, ova instalacija je pravi izbor za Vas. Oslobodite maštu i nek Vas vodi u kreiranju vlastitog vrta ‘po svom guštu”. Magic Garden je interaktivna svjetlosna instalacija koja spaja novu tehnologiju i ljepotu prirode kroz igru svjetla i glazbe. Jednostavnim pokretom ruke oživljavate vrt ispunjen čarobnim gljivama koji pobuđuje umjetnika u Vama. Posjetitelj pomoću senzora bira boju i područje koje želi obojati izabranom bojom. Samo pripazite, niti jedna magija ne traje zauvijek! Zabilježite fotografijom svoju kreaciju na vrijeme.

RESIDENCE OF LIGHT & MUSIC – ova zabavna instalacija su tri svjetlosne glazbene klupice koje sadrže zvukove različitih instrumenata. Jednostavnim udarcem po površini klupica stvara se zvuk te posjetitelj na taj način stvara melodiju. Osim toga, spajanjem preko bluetootha na klupice, posjetitelj može pustiti svoju omiljenu pjesmu i uživati u njoj. Na Vama je da dođete i provjerite koliko ste vješti u sviranju na njima!

PROGRAM:
(Forum)
21:30 – 21:35h D-Stroy – Undertoon
21:35 – 23:00h Visualia Group interactive light installations

Događaj je besplatan za sve posjetitelje i nastao u suradnji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule. Podržao ga je Grad Pula, te je sufinanciran sredstvima programa Europske Unije – Kreativna Europa, u sklopu programa Spectrum 16 – TRANSNATIONAL Light.

Podsjećamo da interaktivnu izložbu “Storywood”, koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem Festivalu Visualia, još uvijek možete pogledati u Muzejsko – galerijskom prostoru Sveta srca, svakim radnim danom od 09:00 – 23:00h te je otvorena do 31.08.2016. Cijena ulaznice za odrasle je 20kn, za djecu 10kn. Autori izložbe su Vibor Juhas i Manuel Šumberac. U video prilogu by MedVid produkcija dočarajte si što vas očekuje i poslušajte intervju Vibora Juhasa.

Ček dis aut