Finale turneje Parnog Valjka za početak prosinca u zagrebačkoj Areni

Sve je počelo točno prije godinu dana, kada je Parni valjak krenuo na svoju jedinstvenu hrvatsku turneju ‘2u1’. Pripreme za turneju intenzivno su trajale čak nekoliko mjeseci, a cijelo to vrijeme pomno su se birali suradnici, izrađivalo nekoliko verzija nacrta scenografije, pazilo na produkciju, jer jedan od naših najdugovječnijih bendova ni u jednom trenutku ništa nije htio prepustiti slučaju.

Povod turneje ‘2u1’ bila je njihova okrugla obljetnica postojanja, čak dugih 40 godina i baš zato Valjak je htio svojoj publici dati najbolje od sebe, najbolje od svojih suradnika i zvuk kakav godinama njeguju, a povijest upravo te turneje, započela je na današnji dan prije godinu dana. Za svoju početnu stanicu odabrali su pulsku Arenu. Rasprodali je nekoliko dana unaprijed, a izuzetnom produkcijom, energijom, hitovima, ali i strašću koju je publika osjetila već pri samom izlasku na binu, Valjak je raspametio oko deset tisuća ljudi.

Valjak marljivo svira i prearanžira te obnavlja i mijenja stari i novi repertoar, pokazujući sviračku mašinu koja poštuje najviše sviračke i produkcijske standarde. Parni valjak najdugovječnija je aktivna hrvatska, ali i ex-SFRJ postava. Kod nas je teško biti i stomatolog 40-ak godina, kamoli uspješan rock-glazbenik. Reklo bi se, puni radni staž. – rekao je cijenjeni glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Kraj prošle godine Parni Valjak za svoju sljedeću stanicu, odabrao je Spaladium Arenu u Splitu i ponovio identičnu priču kao i u Puli. Rasprodao Arenu, oduševio nekoliko tisuća ljudi, ispunio sva očekivanja najkritičnije publike (na svijetu!) i još jednom dokazao kako to rade pravi profesionalci. U međuvremenu su publici predstavili nove pjesme, koje su mjesecima držale visoko mjesto na listi najemitiranijih singlova, koncertima obišli Hrvatsku i regiju nekoliko puta, zabavili publiku u Švedskoj, a kraj godine ujedno je rezerviran i za kraj turneje ‘2u1’. Svemu što je lijepo brzo dođe kraj, a ova posebna turneja trajat će čak 16 mjeseci, zaključno s koncertom u Areni Zagreb, 01.12.2017.

Svoje ulaznice kupite na vrijeme preko sistema Eventim.

Ček dis aut