Flogging Molly – socijalno angažirani novi album

Flogging-Molly

Za stvaranje novog albuma Flogging Molly, američki celtic punk bend iz Los Angelesa, odlučio je promjeniti lokaciju i ton. Otputovali su iz Los Angelesa u Detroit kako bi se inspirirali trenutnom ekonomskom krizom u Americi za svoj novi album „Speed of Darkness“.

Angažirani ton se može osjetiti kroz svih 12 pjesama na albumu, sa naslovima poput “Revolution”, “Don’t Shut ‘Em Down” i “Rise Up”. Producirao ih je Ryan Hewitt (Red Hot Chili Peppers, The Avett Brothers), pjevač benda Dave King izjavio je da album: „nije album koji su se odlučili snimiti. On je postao album koji smo morali snimiti.“

flogging-molly-speed-of-darknessAlbum bi se trebao pojaviti na tržištu 31.svibnja u izdanju njihove nove izdavačke kuće Borstal Beat Records. Već su ranije najavili da će se prvi singl “Don’t Shut ‘Em Down” moći poslušati na internetu prije objave albuma.

Kao potpora albumu, krenuti će naravno i turneja, a Flogging Molly su već objavili na svojim službenim stranicama da 14.lipnja gostuju u zagrebačkom klubu Boogaloo. Cijena ulaznica je 150 kuna. Karte se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22). Na ulazu će koštati 180 kuna.

Ček dis aut