Gala koncert sanktpeterburškog baleta, opere i mjuzikla u zagrebačkom HNK-u

Nakon iznimno uspješnog nastupa slavnih sanktpeterburških baletnih prvaka u listopadu prošle godine, a koje je prepuno gledalište zagrebačkoga HNK ispratilo ovacijama, priprema se još jedno veliko gostovanje proslavljenih ruskih umjetnika u Zagrebu.

Ostvarivši blisku suradnju s velikim sanktpeterburškim kazališnim kućama – Akademskim kazalištem opere i baleta Mihajlovskij, Marijinskim teatrom te Akademskim kazalištem opere i baleta Leonid Jakobson, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će međunarodno nagrađivane i svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike tih velikih kazališnih kuća 5. i 6. lipnja u 19,30 sati u programu pod nazivom Gala koncert sanktpeterburškog baleta, opere i mjuzikla. 

Pod umjetničkim oblikovanjem nagrađivanog baletnog prvaka i umjetničkog voditelja sanktpeterburškog kazališta Leonid Jakobson – Andriana Fadejeva, u sklopu Gala koncerta bit će izvedeni atraktivni dijelovi iz svjetski poznatih baleta i opera poput „Carmen“ G. Bizeta, „Pepeljuge“ S. Prokofjeva, „Spartaka“ A. Hačaturjana, „Don Quijotea“ L. Minkusa, „Chopiniane“ F. Chopina, „Korsara“ R. Driga, mjuzikla „Ples vampira“ M. Kunza i J. Steinmana i mnogih drugih glazbenih djela svjetski poznatih kompozitora.

Zagrebačka publika imat će ekskluzivnu priliku uživati u nastupima nekih od vodećih ruskih, a time i europskih baletnih i opernih solista, pobjednika mnogih državnih i međunarodnih natjecanja te laureata Više teatralne nagrade Sankt Peterburga Zlatni sofit i Ruske Nacionalne kazališne nagrade Zlatna maska, poput Vladimira Škljarova, Jekaterine Osmolkine, Aleksandra Sergejeva, Andreja Sorokina, Aleksandra Trofimova, Jelene Jevsejeve, Jurija Smekalova, Irine Mataeve, Ivana Ožogina, Manane Gogitidze i dr.

Njihov nastup u Zagrebu jedinstvena je prigoda da se doživi zajedničko predstavljanje ovih velikih sanktpeterburških umjetnika u sklopu jednog programa, što je svakako izniman događaj za Hrvatsku, ali i za Rusiju.

Ulaznice stoje 200-500 kn.

Ček dis aut