Gentleman – reggae ritam T-Mobile INmusica

Gentleman-(2)

Rasplesani ritam T-Mobile INmusica u nove reggae sfere ponijeti će novo ime dodano na line-up, jedan od općenito najpopularnijih njemačkih glazbenika – GENTLEMAN.

Glazbenu karijeru započeo je suradnjom s odličnim bendom Freundeskreis, s kojim je snimio pjesmu "Tabula Rasa" no uskoro se ukazala prilika za snimanje vlastitog albuma te je 1999. Izlašao njegov prvijenac "Trodin On" koji obilježava začetak nove reggae scene u Njemačkoj. Kako Jamajku, na kojoj redovito boravi od svoje 17. godine, smatra svojim drugim domom, na svom drugom albumu "Journey To Jah" prijateljstvima osigurava gostovanja uglednih glazbenika kao što su Bounty Killder, Capleton, Luciano i Mikey Genera. Album "Confidence", iz 2004. godine, donio mu je ogroman uspjeh te završio na prvom mjestu njemačkih glazbenih ljestvica, dok "Superior", single s istog albuma, prerasta u veliki svjetski reggae hit. Kao i ranije, i na ovom albumu gostuju ponajbolje reggae zvijezde kao što su Anthony B, Ras Shiloh, Tony Rebel te legendarni Barrington Levy, što je dokaz Gentlemanove popularnosti na samoj Jamajci, gdje redovito nastupa. Posljednji u nizu objavljenih albuma je "Diversity" koji je objavljen prošle godine.

U pet objavljenih albuma naredali su se hitovi poput Leave Us Alone, Dem gone, Superior, Intoxication i brojni drugi, koji će sigurno i našu publiku na Jarunu potaknuti na rasplesano skakutanje na otoku mladeži.

Gostovanje Gentlemana dio je programa Multikulturalism in music, podržanog od programa Europske unije Kultura 2007-2013.

Ček dis aut