Giant3 Sand, M.O.R.T. i Sara Renar na Šakan Festivalu u Brelima

Šakan-Festival1

Šakan Festival održati će se 10. i 11. kolovoza 2016. godine u Brelima, na platou ispred Hotela Soline. Prvog dana nastupaju Igor Duraković, J.R. August, Sara Renar i Lovely Quinces, a drugoga Cloud 68, Spiridon, Das Rage, M.O.R.T. i Giant3Sand.

Nakon 30 godina iznimne karijere, američki band Giant3Sand najavljuje svoj kraj. No, prije konačnog razlaza, uz retrospektivni box set “The Sun Set” i krenuti na posljednju turneju na kojoj će svoj posljednji nastup u Hrvatskoj održati 11.kolovoza 2016. u Brelima kao glavni izvođač novopokrenutog Šakan Festivala. Bolji nastup za svoje prvo održavanje nijedan festival ne može zamisliti. Svi oni željni duhovne obnove, neka se ovo ljeto zapute u prelijepu podbiokovsku idilu gdje će se po prvi puta susresti hrvatski i američki jug.

gian3sandHowe Gelb i njegovi Giant3Sand jedni su od najcjenjenijih autora americana scene. Gelb je, između ostalih, “otkrio” i Joeya Burnsa i Johna Convertinoa (Calexico) koji su dobar dio devedesetih proveli u Giant3Sand, prije svjetske popularnosti s matičnim bendom. Gelb je “iskopao” i M. Warda i Grandaddy, a kroz veliku diskografiju Giant3Sand prošli su i traga (uz spomenute) ostavili i Victoria Williams, Neko Case, Juliana Hatfield, PJ Harvey, Vic Chesnutt, Steve Wynn, Isobel Campbell i drugi.

 

LINE UP:

10. kolovoza:                          11. kolovoza:

Igor Duraković                         Cloud 68
J.R. August                             Spiridon
Sara Renar                              Das Rage
Lovely Quinces                        M.O.R.T.
                                                 Giant³ Sand

Cijena dnevne ulaznice iznosi 40KN, dok je festivalska 50KN. Festivalske ulaznice možete naći u : Dirty Old Shop (ZG), Rockmark (ZG), Caffe bar Basket (ST) i Tabacco shop (Brela). Također svoju dnevnu ili festivalsku ulaznicu možete rezervirati preko FB stranice, koja će vas čekati na ulazu u festivalski prostor.

Uz ulaznicu ostvarujete i besplatan parking, nedaleko od festivalskog prostora.

Ček dis aut