Grace Jones spektakularnim koncertom oduševila prepunu Arenu

Fotografije: Danijel Bartolić

Glazbena i modna ikona Grace Jones sinoć je prvi puta u karijeri stala pred hrvatsku publiku u prepunoj pulskoj Areni na otvorenju 6. Dimensions Festivala i održala koncert za pamćenje.

Energična 69-godišnja diva u Pulu je stigla s deveteročlanim bendom koji joj se pridružio na skoro 30 metara dugoj pozornici koja je izrađena upravo za nju, a ujedno je i najspektakularnija produkcija koncerta u organizaciji Dimensions festivala do sada.

Grace je neko vrijeme publiku držala u iščekivanju dok se polako pripremala iza crnog zastora, a čekanje je opravdala čim je zastor iznenada pao, a diva zasjala na pozornici u uskom kombinezonu s impesivnom zlatnom maskom ukrašenom perjem.

Pojavljivala se u raznim kostimima na nekoliko etaža pozornice, a izvela je i uobičajenu točku vrćenja hulahupa. Brojnim je obožavateljima priredila spektakl kakav su očekivali; otpjevala je svoj najveći hit “Slave to the Rhythm” koji je zapalio Arenu, a publici je dovikivala kako ih obožava i izrazila oduševljenje svojim dolaskom u Hrvatsku.

Nakon Grace Jones na pozornicu se popela berlinska elektro supergrupa Moderat, čiji je koncert bio jedinstvena prilika regionalnoj publici da ih posluša jer su upravo najavili prestanak djelovanja tog projekta – posljednji koncert održat će ove subote u Berlinu. Moderat su poznati po zanimljivim vizualima koji njihovom besprijekornom glazbenom nastupu daju dramatičnost, a čini se da su prije svog definitivnog odlaska sa scene željeli publici prirediti koncert za pamćenje. Večer je započela s koncertima The Kamaal Williams Ensembla, koji će nastupati i na samom Dimensions Festivalu, na The Beach pozornici, te Moses Boyd.

Nakon jučerašnjeg otvaranja u pulskoj Areni, festival se vraća na tvrđavu Punta Christo na kojoj će do 3. rujna nastupiti više od 150 izvođača na sedam pozornica i brojnim zabavama na brodovima. Festival će ugostiti imena sa samog vrha house, techno, disco, soul i jazz scene, među kojima se ističe jedan od utemeljitelja techno glazbe Jeff MillsTheo ParrishFloating PointsCymandeNina KravitzDanny KrivitAta KakHessle AudioLevon VincentDan Snaith aka Caribou i mnogi drugi. Kultna pozornica The Moat večeras će biti okupljalište svih ljubitelja techna i tvrđeg zvuka, a između ostalih nastupit će Ben UFO, DJ poznat po šarolikoj selekciji žanrova od house i garage do dubstepa i grimea, te hamburška čvrsta dama Helena Hauff. Publici Dimensions Festivala već poznati izvođači Mala i Kode 9 nastupit će na Mungosu, a The Clearing pozornicu koja je od prošle godine main stage, razdrmat će Dam-Funk i Floating Points. Stables stageom će orkestrirati najuspješniji hrvatski techno producent Petar Dundov, a Garden stageom londonska DJ-ica Josey Rebelle čiji impresivni raspon žanrova u setovima varira od housea, drum’n’bassa , techna pa sve do disca, a ona ih majstorski pretapa jedne u druge.

Ček dis aut