Gretta feat. Geby – “Malena”

U deset godina postojanja zagrebački alter rock bend Gretta napravio je mnogo toga – objavili su tri studijska albuma, odsvirali gomilu koncerata, snimili četrnaest spotova te osvojili brojne nagrade – ali, vjerovali ili ne, baš nikad nisu napravili niti jedan duet. Do sada! Čast da bude „prvo pa žensko“ pripala je šarmantnoj, elegantnoj i izazovnoj mladoj Zagrepčanki Martini Geber – Geby, odličnoj pjevačici sve popularnije grupe Vikend-revolucija. Grettaši su Geby uočili kada je sa svojim matičnim bendom nastupala kao gost na jednom od ovogodišnjih HGF događanja i odmah ju odlučili angažirati za duet.

Ritam i melodija pjesme pršte od žestoke i melodične mladenačke energije, a idealan kontrast glazbi pruža tekst koji govori o prolaznosti ljubavnih veza. Malena je snimljena u studiju NLO, a produkciju potpisuje Srđan Sekulović – Skansi, koji je producirao i hvaljeni, treći album Grette – Kreteni.Za singl Malena snimljen je videospot kojeg su snimili i producirali mladi i kreativni genijalci Luka Hrgović i Anton Svetić iz „Skalpel kolektiva“. Cijeli spot je stao u jedan jedini kadar u kojem po „malenoj“ Geby  i, za ovu prigodu, „malenim“ članovima grupe Gretta padaju razni veliki predmeti, koji na najbolji mogući način efektno oslikavaju prolaznost ljubavnih veza i nepodnošljivu lakoću matrice samog života.

Na pitanje kako se osjećaju povodom desete godišnjice banda, Grettaši su odgovorili: „Danas se osjećamo mlađi nego na samim počecima i nikad nam nije bilo ljepše! Radimo ono što volimo, snimamo nove pjesme i spotove, sviramo po cijeloj Hrvatskoj i šire i brutalno se dobro zabavljamo!“

Ček dis aut