Guano Apes pojačavaju do sada najjaču Gitarijadu

Do sada najjačem programu koji je Gitarijada ikada pripremila pridružen je još jedan bend. Guano Apes u Zaječar, na 49. izdanje Gitarijade, stiže u sklopu turneje za aktualni album „Offline“. Na Rock stage-u nastupiti će 31.srpnja 2015. godine.

Album „Offline“, peti po redu studijski, objavljen je u svibnju prošle godine, a pjevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma. Na albumu se nalazi deset pjesama, a najavni singl bila je pjesma “Close To The Sun”.

Guano Apes nastali su 1994. godine, a uspon benda je započeo dvije godine nakon osnivanja kada su sa, sada već legendarnom, pjesmom „Open Your Eyes“ pobjedili na natjecanju bendova “Local Heroes” koje je organizirala njemačka TV stanica VIVA. Uz aktualni „Offline“ (2014), objavili su još četiri studijska albuma: „Proud Like a God“ (1997), „Don’t Give Me Names“ (2000), „Walking on a Thin Line“ (2003) i „Bel Air“ (2011).

 

Therapy?, Gibonni, Kerber, Dubioza Kolektiv, Galija, Laibach, sada i Guano Apes, kao i niz drugih imena koja će tek biti otkrivena više su nego dovoljan razlog da budete u Zaječaru od 29.srpnja do 1.kolovoza.

 

U tijeku je natječaj za demo bendove

Natječaj za prijavu demo bendova otvoren je do 22.svibnja. Sve informacije o natječaju pronađite ovdje: www.gitarijada.org/konkurs

Ček dis aut