Hetfield potvrdio – deseti album Metallice spreman je za objavu

metallica-movie

James Hetfield je potvrdio da je Metallica završila snimanje novog, dugoočekivanog desetog studijskog albuma, preodređenog za objavu krajem 2016.

Prije desetak dana za NBC Sports Hetfield je izjavio: “Upravo ga miksamo i nadamo se da će doći do ušiju fanova do jeseni. Jako smo uzbuđeni u vezi toga. Dugo se vremena radilo na albumu, i znate, to je jednostavno način na koji mi radimo. Volimo svirati, a sljedeći album je upravo onakav kakav treba biti. Zato smo jako uzbuđeni.“

Bubnjar Lars Urlich je u nedavnom intervjuu za Metal Forces izjavio da će lipanj biti mjesec u kojem će odlučiti kako će se album zvati i kako će ga predstaviti publici. Album je prvo izdanje nakon “Death Magnetica” iz 2008.godine i predstavlja najveću „rupu“ između dva studijska izdanja u cjelokupnoj, 33 godina dugoj, glazbenoj karijeri benda.

Metallica je radila na albumu „on and off“ kroz zadnje dvije godine između ostalih projekata. Ulrich je izjavio da je to jednostavno način koji im najbolje odgovara. „Kad bismo jednostavno sjeli i rekli – ajmo momci, stvarat ćemo album godinu dana, a godinu dana nakon toga ćemo ga snimiti, jednostavno bih si počupao ovo malo kose što mi je ostalo. Iščupao bi ih definitivno ili si čavle zakucao u oči ili nešto slično“, rekao je te dodao “jednostavno to ne mogu. Želim reći, obožavam što smo u poziciji da možemo odlaziti i dolaziti između svih ovih različitih projekata. To je ono što nas drži živima.

Metallica je ovaj album snimala u svojoj središnjici u San Rafaelu, u Kaliforniji, u suradnji s Gregom Fieldmanom koji je s njima već radio na albumu “Death Magnetic”. Bend je 2014. izdao novu pjesmu „The Lords of Summer – First Pass Version“ na iTunesu putem njihove vlastite diskografske kuće Blackened Recordings. Ulrich je za Rolling Stone izjavio da je pjesma, koja je prvi put izvedena u ožujku te godine na koncertu u Kolumbiji, predstavljala točku kreativnosti na kojoj se bend tada nalazio.

Ček dis aut