HRVOJE HODAK ”RECI MI” – premijera spota

hrvoje-hodak

Hrvoje Hodak je kantautor čiji je rad najprepoznatljiviji po angažmanu u Belfast Foodu gdje je uspješno spajao hrvatski mentalitet, irsku glazbu i profinjene tekstove s komercijanom komponentom.

Samostalno je 2007.objavio debi album ”U sjeni”.

Poznat je i po brojnim suradnjama sa domaćim glazbenicima poput Arsena Dedića, Marka Tolje, Mile kekina, Olje Dešića, Dade Topića, Seana Cannona i Johnnyja Brennana iz Dublina.

Hrvoje je trenutno zaokupljen radom na novom albumu.

U kojem smjeru se kreće možete čuti u najnovijem singlu ”Reci mi” za koji je snimljen i spot čiju premijeru pogledajte, u petak, 18.3.2011 u HTV-ovoj emisiji Ritam tjedna od 17:30h.

Spot je nastao u koprodukciji Cinematix Studija iz Zagreba i riječkog kreativnog tima predvođenog Ksenijom Nakić Alfirević. Uz Hrvoja Hodaka na spotu se pojavljuju sjajni riječki glazbenici; Olja Dešić (klavir), Denis Razumović (saksofon)i Alen Širola (bas gitara).

Suptilnost Hrvojevih stihova i glazbe svojom koreografijom sjajno je dočarala plesačica Lorena Žuvić, članica riječkog Teatra Rubikon, a u spotu se pojavljuje i mlada zagrebačka manekenka Andrea Klemo.

Za režiju, kameru i montažu zaduženi su bili Dario Godič, Robert Bezbradica i Tomislav Nakić Alfirević. Najveći dio spota snimljen je na području Rijeke, točnije na sceni HKD teatra na Sušaku te u interijerima i okolici poznate riječke „Hartere“ .

…Tih i samozatajan, Hrvoje radi na novim materijalima. Do tada, nikako u sjeni ne ostaje album „U sjeni“. Svojim nekompromisnim stavom u glazbi Hrvoje donosi onu poželjnu autorsku posebnost koja taži „gladne uši“ neponovljivim doživljajem.

(Krešimir Butković, književnik)

Ček dis aut