Igor Geržina osvojio publiku 13. Jazz festivala Lošinj

Najpoznatiji hrvatski saksofonisti miljenik mnogih hrvatskih glazbenih zvijezda, Igor Geržina i jedna od naših najboljih vokalistica Ivana Kindl, održali su zapažen nastup u fantastičnom ozračju 13. Jazz festivala Lošinj, centralne glazbene manifestacije Lošinjskog kulturnog ljeta i jednog od najzanimljivijih jazz festivala na Jadranu.

Ovo dvoje cijenjenih glazbenika nedugo su se predstavili publici sa zajedničkim singlom ‘Olako’, a pjesmu trenutno prati odličan uspjeh, budući da se smjestila na sve važnije top ljestvice u Hrvatskoj. Prošli tjedan zabilježila je i najveći skok na službenoj ljestvici HR Top 40 gdje se trenutno nalazi na 10. mjestu. Na krilima trenutnog glazbenog zamaha, singl “Olako” je predstavljen i u remiksiranoj verziji, a publika u Malom Lošinju ga je mogla čuti u live izdanju, što su s oduševljenjem prihvatili.

Igor Geržina ostavio je trag na preko 100 hrvatskih diskografskih izdanja, a svjetsku smooth jazz scenu osvojio je svojim autorskim instrumentalnim albumima te od strane inozemnih radijskih prezentera dobio zasluženi nadimak ‘Hrvatska senzacija’ na saksofonu.

Na pozornici ljetnog kina izveo svoj autorski repertoar s albuma ‘Metropolis’, ‘One Click World’ te najnovijeg, Porinom nagrađenog albuma ‘Bucket List’. Skladbe su to koje se emitiraju na radijskim postajama na čak četiri kontinenta te su postale dio redovnog programa najvećih svjetskih smooth jazz radio postaja.

Geržini i sjajnom bendu na pozornici se pridružila i specijalna gošća Ivana Kindl, pjevačica iznimnih vokalnih vještina te je publici uživo predstavljen novi singl ‘Olako’. Raspjevana Ivana i eminentni saksofonist potom su izveli i nekoliko Ivaninih skladbi te svjetskih uspješnica, a na poziv publike jošjednom su izveli zajednički singl. Ovim zapaženim koncertom Igor Geržinai Ivana Kindl dokazali su kako je u njihovoj dugogodišnjoj glazbenoj karijeri kvaliteta glavna konstanta, te je rezultat vrhunskih talenata i predanosti glazbi, a to su svojim dolaskom potvrdili i posjetitelji lošinjskog festivala koji su uživali u opuštenoj glazbenoj večeri i vrhunskoj live svirci u središtu Malog Lošinja.

Ček dis aut